4 °C Budapest

Ki pénzelte a kampányt? - Egy politikus kitálal!

Pénzcentrum
2006. május 5. 16:00

Az MDF-ből kilépő Gémesi György, Gödöllő polgármestere szerint, az MDF kampányát Leisztinger Tamás vállalkozó pénzelte.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A politikus elmondta, hogy az MDF kampányra fordított pénze az MSZP-hez közelállónak tartott Leisztinger Tamás vállalkozótól - Schmuck Andor, a Tisztelet Társaság volt elnökén keresztül - érkezett.

Gémesi György azt mondta: Schmuck Andor megkereste őt azzal, hogy az egyesület révén 80 ezer szavazót tud biztosítani. Az MDF-et érdekelte az ajánlat, ugyanis a párt országos listájának első 14 helyén öt olyan politikus van, akit a Tisztelet Társasága jelölt. Közülük négyen Leisztinger Tamás érdekkörébe tartoznak - mondta a politikus.

Ilyen szintű kiárusítása az MDF-nek az elmúlt években nem történt - hangsúlyozta Gémesi, majd hozzátette, hogy a választmányi ülésen elhangzott: az MDF a Tisztelet Társaságától kap támogatást.

A Tisztelet Társasága az InfoRádiónak eljuttatott közleményében elismerte, hogy mind a négy parlamenti pártot megkereste a számára fontos programpontokkal. A közlemény ugyanakkor visszautasította, hogy a Tisztelet Társasága szavazatokkal házalt volna. A pártok közül csak az MDF vállalta a három javaslat képviseletét, ezért kötöttek a párttal együttműködést, az aláírás teljes sajtónyilvánosság előtt történt .

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?