30 °C Budapest

Pénteken lejár a határidő! - Te köztük vagy?

Pénzcentrum
2006. május 8. 15:30

Ötvenezer cégnek kell péntekig elektronikus úton leadnia adóbevallását. Az e-bevallás tesztelésére mindössze tíz nap volt, ezért a szakemberek szerint fennáll a veszélye annak, hogy leáll vagy lelassul a rendszer - írja a Magyar Hírlap.

Az elektronikus bevallási kötelezettség összesen kétmillió embert érint 50 ezer cégnél, és további 40 ezer cég önként vállalta az új rendszert. A kötelezettek közül tízezren még nem jelentkeztek, de az adóügyi szakemberek szerint a többség ezt pótolja péntekig. Ha az érintettek önhibájukon kívül, valamilyen műszaki probléma miatt nem tudják leadni időben a bevallást, az APEH ígérete szerint nem büntet majd. Természetesen ezt bizonyítani szükséges.

A cégeknek az is kockázattal jár, hogy saját bérszámfejtő szoftvereiket össze tudják-e kapcsolni a bevallás programjával. A hibás bevallás alkalmazottanként akár 200 ezer forintba is kerülhet, a késlekedő cégeknek pedig 500ezer forint is lehet a mulasztási bírság.

Az elektronikus bevallás egyszerűbb és olcsóbb, mégis többen nyugtalankodnak amiatt, hogy minden simán zajlik-e. Amikor ugyanis tavaly a legnagyobb tízezer adózónak vált kötelezővé az elektronikus bevallás, a rendszer eleinte csak kisebb zökkenőkkel működött.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem