Pénteken lejár a határidő! - Te köztük vagy?

Pénzcentrum
2006. május 8. 15:30

Ötvenezer cégnek kell péntekig elektronikus úton leadnia adóbevallását. Az e-bevallás tesztelésére mindössze tíz nap volt, ezért a szakemberek szerint fennáll a veszélye annak, hogy leáll vagy lelassul a rendszer - írja a Magyar Hírlap.

Az elektronikus bevallási kötelezettség összesen kétmillió embert érint 50 ezer cégnél, és további 40 ezer cég önként vállalta az új rendszert. A kötelezettek közül tízezren még nem jelentkeztek, de az adóügyi szakemberek szerint a többség ezt pótolja péntekig. Ha az érintettek önhibájukon kívül, valamilyen műszaki probléma miatt nem tudják leadni időben a bevallást, az APEH ígérete szerint nem büntet majd. Természetesen ezt bizonyítani szükséges.

A cégeknek az is kockázattal jár, hogy saját bérszámfejtő szoftvereiket össze tudják-e kapcsolni a bevallás programjával. A hibás bevallás alkalmazottanként akár 200 ezer forintba is kerülhet, a késlekedő cégeknek pedig 500ezer forint is lehet a mulasztási bírság.

Az elektronikus bevallás egyszerűbb és olcsóbb, mégis többen nyugtalankodnak amiatt, hogy minden simán zajlik-e. Amikor ugyanis tavaly a legnagyobb tízezer adózónak vált kötelezővé az elektronikus bevallás, a rendszer eleinte csak kisebb zökkenőkkel működött.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?