2 °C Budapest

Pénteken lejár a határidő! - Te köztük vagy?

Pénzcentrum
2006. május 8. 15:30

Ötvenezer cégnek kell péntekig elektronikus úton leadnia adóbevallását. Az e-bevallás tesztelésére mindössze tíz nap volt, ezért a szakemberek szerint fennáll a veszélye annak, hogy leáll vagy lelassul a rendszer - írja a Magyar Hírlap.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az elektronikus bevallási kötelezettség összesen kétmillió embert érint 50 ezer cégnél, és további 40 ezer cég önként vállalta az új rendszert. A kötelezettek közül tízezren még nem jelentkeztek, de az adóügyi szakemberek szerint a többség ezt pótolja péntekig. Ha az érintettek önhibájukon kívül, valamilyen műszaki probléma miatt nem tudják leadni időben a bevallást, az APEH ígérete szerint nem büntet majd. Természetesen ezt bizonyítani szükséges.

A cégeknek az is kockázattal jár, hogy saját bérszámfejtő szoftvereiket össze tudják-e kapcsolni a bevallás programjával. A hibás bevallás alkalmazottanként akár 200 ezer forintba is kerülhet, a késlekedő cégeknek pedig 500ezer forint is lehet a mulasztási bírság.

Az elektronikus bevallás egyszerűbb és olcsóbb, mégis többen nyugtalankodnak amiatt, hogy minden simán zajlik-e. Amikor ugyanis tavaly a legnagyobb tízezer adózónak vált kötelezővé az elektronikus bevallás, a rendszer eleinte csak kisebb zökkenőkkel működött.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18