Jogsértő az APEH(?) - Ne hagyd magad!

Pénzcentrum
2006. április 27. 06:50

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) késve tájékoztatott arról, hogy az adózók a korábbi gyakorlattól eltérően csak február 20-ig rendelkezhetnek munkáltatójuknál adójuk civileknek felajánlott egy százalékról - állapította meg vizsgálatában Takács Albert, az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyettese.

Az ombudsman vizsgálatának alapja egy civil szervezet beadványa volt, amely azt sérelmezte, hogy az APEH csak 2006. január 12-i sajtótájékoztatóján adta az adózók tudtára, hogy a korábban érvényben volt április 25-i határidővel szemben csak február 20-ig rendelkezhetnek munkáltatójuknál adójuk - civil szervezetek részére felajánlott - egy százalékáról.

Korábban április 25-ig lehetett felajánlani az adó 1 százalékát a civil szervezeteknek. A határidőt azonban idén előrehozták február 20-ra - mondta el az InfoRádióban Takács Albert.

Az ombudsman általános helyettese szerint az adóhivatal csak a változásról a határidő lejárta előtt néhány nappal tájékoztatta a szervezeteket, akiknek így nem volt idejük arra, hogy felkészüljenek a változásra. Az APEH így nem tett eleget tájékoztatási kötelezettségének.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Takács Albert véleményét az adóhivatal vezetőjének is elküldte, aki azonban vitatta állításait. Szerinte az adószabályok gyakori változtatása miatt az adózóktól elvárható, hogy fokozottabban figyeljenek a módosuló előírásokra.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 16. vasárnap
Jusztin
24. hét
Június 16.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 15. 19:20
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm