5 °C Budapest

Jogsértő az APEH(?) - Ne hagyd magad!

Pénzcentrum
2006. április 27. 06:50

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) késve tájékoztatott arról, hogy az adózók a korábbi gyakorlattól eltérően csak február 20-ig rendelkezhetnek munkáltatójuknál adójuk civileknek felajánlott egy százalékról - állapította meg vizsgálatában Takács Albert, az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyettese.

Az ombudsman vizsgálatának alapja egy civil szervezet beadványa volt, amely azt sérelmezte, hogy az APEH csak 2006. január 12-i sajtótájékoztatóján adta az adózók tudtára, hogy a korábban érvényben volt április 25-i határidővel szemben csak február 20-ig rendelkezhetnek munkáltatójuknál adójuk - civil szervezetek részére felajánlott - egy százalékáról.

Korábban április 25-ig lehetett felajánlani az adó 1 százalékát a civil szervezeteknek. A határidőt azonban idén előrehozták február 20-ra - mondta el az InfoRádióban Takács Albert.

Az ombudsman általános helyettese szerint az adóhivatal csak a változásról a határidő lejárta előtt néhány nappal tájékoztatta a szervezeteket, akiknek így nem volt idejük arra, hogy felkészüljenek a változásra. Az APEH így nem tett eleget tájékoztatási kötelezettségének.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Takács Albert véleményét az adóhivatal vezetőjének is elküldte, aki azonban vitatta állításait. Szerinte az adószabályok gyakori változtatása miatt az adózóktól elvárható, hogy fokozottabban figyeljenek a módosuló előírásokra.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?