1 °C Budapest

Újabb bankkártyabotrány! - Már senki nincs biztonságban?

Pénzcentrum
2006. március 13. 15:38

Korábban is számtalan kártyaadat-lopás és ehhez kapcsolódó csalás történt már, a mostani azonban szakértők szerint is a legszörnyűbb, mivel a biztonságosabbnak hitt betéti kártyák estek áldozatul.

Korábban is számtalan kártyaadat-lopás és ehhez kapcsolódó csalás történt már, a mostani azonban szakértők szerint is a legszörnyűbb, mivel a biztonságosabbnak hitt betéti kártyák estek áldozatul.

 

Többek között a Citibank is beismerte, hogy az elmúlt hetek során egy csalássorozat miatt kénytelenek voltak jónéhány betéti kártyát újra kibocsátani és letiltani a PIN-kód alapú tranzakciókat Kanadában, Oroszországban és az Egyesült Királyságban.

 

A Gartner kutatócég alelnöke, Avivah Litan szerint a most történtek kétségkívül az eddigi legsúlyosabb csalást jelentik, mivel az eddig biztonságosabbnak hitt (PIN-kóddal védett) betéti kártyák adatait tulajdonították el.

 

A probléma elsősorban abban keresendő, hogy a kereskedők helytelenül tárolták a kártyaadatokat. A legkellemetlenebb, hogy sokszor a PIN-kódokkal azonos hálózaton tárolták a kódfejtő kulcsokat is, mely gyakorlatilag aranybánya a bűnözők számára...

 

Szakértők szerint ma már elővigyázatlanságnak számít, ha PIN-kódos betéti kártyával fizetünk a boltokban, az adatok alapján ugyanis a kártyát könnyedén lemásolhatják, a következmények pedig egyértelműek...

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?