17 °C Budapest

Kirobbant a botrány! - Csalással rabolnak ki az interneten!

Pénzcentrum
2006. február 9. 05:50

Több mint valószínű, hogy Korda Gyuri bácsinak sem tetszene, ami itt történik, mondhatnánk, hiszen a póker hazai népszerűsítésében kiemelkedő szerepet játszó előadóművész is minden bizonnyal a játék tisztasága mellett kardoskodna, ami a legfrissebb hírek szerint igencsak veszélyben forog!

Több mint valószínű, hogy Korda Gyuri bácsinak sem tetszene, ami itt történik, mondhatnánk, hiszen a póker hazai népszerűsítésében kiemelkedő szerepet játszó előadóművész is minden bizonnyal  a játék tisztasága mellett kardoskodna, ami a legfrissebb hírek szerint igencsak veszélyben forog!

Világszerte tetten érhető a tendencia, hogy a pókerjátékosok többsége megszállja az internetes termeket, hiszen így gyorsabb játékmenet mellett kényelmesebben lehet vagyonokat nyerni, mint a kaszinókban ülve. Természetesen a számítógépes pókerprogramokat már a kezdettől gyanakvás övezte: „pont ellenem jön be mindig nekik az utolsó lapra a tuti, biztos csalnak...”.

Az ilyen észrevételek persze nem állják meg a helyüket, az online pókertársaságok ugyanis jutalékot kapnak a tétekből, számukra teljesen közömbös, hogy ki nyeri el kinek a  pénzét. (Nyilvánvalóan a másik játékostól nyerhetünk pénzt, a pókerterem pedig jutalékot számít fel, amiért ehhez teret biztosít...) Elvileg tehát nem érdekeltek a cégek abban, hogy pont Téged szívassanak, az persze igaz, hogy a tétek maximalizálása nem jön rosszul nekik: egy full vs. flush lapütközésnél például egyértelműen több lesz az asztal közepére bedobott pénztömeg, mintha csak egy játékosnak van jó lapja...ezzel pedig értelemszerűen a jutalék is nő. Mindent összevéve azonban elmondható, hogy a termek nem érdekeltek a csalásban, ebben a szegmensben ugyanis a bizalom a leglényegesebb! A botrányt nem is a cégek robbantották ki, hanem élelmes csalók...

A póker szakirodalom kiadásáról ismert 2+2 Publishing weblapján a napokban meglehetősen érdekes fórum ütötte fel a fejét, melynek indító bejegyzésében arról ír egy játékos, hogy egyik este pihenőt tartott pókerezés közben, ám mivel később folytatni akarta a játékot, nem kapcsolta ki a gépet és nem lépett ki a póker programból sem, csak az asztaltól szállt ki. Később véletlenül elaludt és biológiai szükségletei miatt felébredve arra lett figyelmes, hogy az elvileg használaton kívüli gépről zsetoncsörgés hallatszik, majd észrevette, hogy mozog az egér kurzor és ő éppen bent ül egy asztalnál és ráemel a lapjára.

A kezdeti meglepetést követően gyosan kilépett, ám eddigre már 1,000 dolláros mínuszban volt a számlája. A gépén állítólag volt tűzfal, ám azt az előző napi lekapcsolás után elfelejtette visszakapcsolni. A vírusírtó talált is egy trójai programot, aminek segítségével be lehetett hatolni a gépbe és gyakorlatilag bármit lehetett rá telepíteni. Valószínű, hogy ezt kihasználva a behatoló feltett egy távfelügyeleti eszközt, melynek segítségével könnyedén irányíthatta a cél-gép egerét.

Kezdetben természetesen nem volt világos senkinek, hogy mi történt, a csattanó csak most jön! Az áldozat bemásolta a hand history-kat is a patinás fórumba, ahol néhány napon belül jött a válasz: több embertől is dollár ezreket nyert el ugyanaz a játékos, aki kifosztotta az alvó szerencsétlent. A válaszoló fórumozó története is megér pár sort: a „playerlogin” nevű játékos érdekes módon mindig minden asztalhoz beült, ahol ő játszott és tetemes összegeket nyert el tőle, mivel érezhetően látta a lapjait. A részletezés helyett itt legyen elég annyi, hogy ezen játékos hand history-jai alapján teljesen nyilvánvaló, hogy ellenfele az ő lapjainak ismeretében játszott... A fórumban persze néhány nap alatt jónéhány áldozat összegyűlt, kísértetiesen hasonló történetekkel.

A kérdés már tulajdonképpen csak az, hogyan jutott be a „rabló” az áldozatok gépébe. Az egyik lehetséges verzió szerint az internetről letölthető Poker Tracker nevű statisztika vezető programba volt elrejtve a trójai. Az alkalmazást tulajdonképpen a legtöbb nagy tétben játszó pókeres használja és éppen ők voltak „playerlogin” célpontjai. Gondoljunk csak bele, lehet hogy több site-on évek óta ez megy, mivel a passzív csalást (amíg nem irányítják a gépünket, „csak” látják a lapunkat) szinte lehetetlen bizonyítani...

A történet mindenesetre tanulságos az online pókerezőknek és tulajdonképpen minden internetezőnek: mindig használjunk tűzfalat és vírusírtót, hiszen a számítógépen elérhető adataink mindennél többet érhetnek!

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem