Arcára fagyott a mosoly: kisemmizték, amíg nyaralt

Pénzcentrum
2006. március 29. 09:15

Világszerte hódítanak az online csalások, a napról-napra felbukkanó ügyek miatt szinte úgy érezhetjük, senki nincs biztonságban, akinek bármilyen internetes számláján pénz van. Korábban beszámoltunk egy online pókerjátékos kellemetlen tapasztalatairól, most pedig egy tisztességes tőzsdéző amerikai állampolgár találta szinte üresen a számláját, amikor öthetes turistaútjáról hazaért - számolt be az esetről a Business Week.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Világszerte hódítanak az online csalások, a napról-napra felbukkanó ügyek miatt szinte úgy érezhetjük, senki nincs biztonságban, akinek bármilyen internetes számláján pénz van. Korábban beszámoltunk egy online pókerjátékos kellemetlen tapasztalatairól, most pedig egy tisztességes tőzsdéző amerikai állampolgár találta szinte üresen a számláját, amikor öthetes turistaútjáról hazaért – számolt be az esetről a Business Week.
Az egyetemi professzor kapott egy e-mailt az online brókercégétől, az E*Trade-től, hogy az elmúlt napokban 174 ezer dollárt elköltött, részvényei és befektetési jegyei ugyanis eladásra kerültek, a pénzt pedig hat tranzakció keretében elutalták számlájáról.
Az E*Trade szerint mindez azért történhetett meg, mert az ügyfél számítógépén nem volt megfelelő biztonsági rendszer, a hackerek így hozzáférhettek a szükséges azonosítókhoz és jelszavakhoz.
A bank azért a veszteség egy részét vissza tudta szerezni, érdemes azonban odafigyelni számítógépünk biztonságára, hiszen a pókeres esetben is kísértetiesen hasonló dolog történt: egy trójai faló segítségével behatoltak a rendszerbe, majd az éppen alvó játékos nevéről átjátszották a pénzt másnak.
Más kérdés persze, hogy az átlagfelhasználóktól nem várható el, hogy megfelelően tudják védeni gépeiket, így ebben a szolgáltatóknak is részt kellene vállalnia.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?