3 °C Budapest

Arcára fagyott a mosoly: kisemmizték, amíg nyaralt

Pénzcentrum
2006. március 29. 09:15

Világszerte hódítanak az online csalások, a napról-napra felbukkanó ügyek miatt szinte úgy érezhetjük, senki nincs biztonságban, akinek bármilyen internetes számláján pénz van. Korábban beszámoltunk egy online pókerjátékos kellemetlen tapasztalatairól, most pedig egy tisztességes tőzsdéző amerikai állampolgár találta szinte üresen a számláját, amikor öthetes turistaútjáról hazaért - számolt be az esetről a Business Week.

Világszerte hódítanak az online csalások, a napról-napra felbukkanó ügyek miatt szinte úgy érezhetjük, senki nincs biztonságban, akinek bármilyen internetes számláján pénz van. Korábban beszámoltunk egy online pókerjátékos kellemetlen tapasztalatairól, most pedig egy tisztességes tőzsdéző amerikai állampolgár találta szinte üresen a számláját, amikor öthetes turistaútjáról hazaért – számolt be az esetről a Business Week.
Az egyetemi professzor kapott egy e-mailt az online brókercégétől, az E*Trade-től, hogy az elmúlt napokban 174 ezer dollárt elköltött, részvényei és befektetési jegyei ugyanis eladásra kerültek, a pénzt pedig hat tranzakció keretében elutalták számlájáról.
Az E*Trade szerint mindez azért történhetett meg, mert az ügyfél számítógépén nem volt megfelelő biztonsági rendszer, a hackerek így hozzáférhettek a szükséges azonosítókhoz és jelszavakhoz.
A bank azért a veszteség egy részét vissza tudta szerezni, érdemes azonban odafigyelni számítógépünk biztonságára, hiszen a pókeres esetben is kísértetiesen hasonló dolog történt: egy trójai faló segítségével behatoltak a rendszerbe, majd az éppen alvó játékos nevéről átjátszották a pénzt másnak.
Más kérdés persze, hogy az átlagfelhasználóktól nem várható el, hogy megfelelően tudják védeni gépeiket, így ebben a szolgáltatóknak is részt kellene vállalnia.
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?