3 °C Budapest

A bíróságon folytatódik a médiabotrány

Pénzcentrum
2006. április 5. 11:30

A Szegedi Tudományegyetem Budapesti Médiaintézetének (SZTE BMI) egy volt hallgatója, Swiderski Erika, a HÖOK támogatásával a múlt héten keresetet nyújtott be az egyetem ellen a Csongrád Megyei Bíróságon.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A Szegedi Tudományegyetem Budapesti Médiaintézetének (SZTE BMI) egy volt hallgatója, Swiderski Erika, a HÖOK támogatásával a múlt héten keresetet nyújtott be az egyetem ellen a Csongrád Megyei Bíróságon – írja az edupress.hu
Az alperes az általa jogtalannak ítélt tandíjbefizetését, 860.000 forintját követeli vissza. Az SZTI BMI-n államilag finanszírozott képzésen is félévenként 80-90.000 forint tandíjat szedtek be. Bár az elévülési időben sincs pontos egyetértés a felek között, de ha a bíróság jogerős ítéletében elmarasztalja az egyetemet, és a tandíj visszafizetésére kötelezi, több száz milliós, akár milliárdos nagyságrendű kártérítést is fizethet a hallgatóknak az intézmény. Ehhez azonban minden hallgatónak külön-külön kell perelnie, hogy visszakaphassa a jogtalanul beszedett pénzt.
A HÖOK - a törvényi bizonytalanságok miatt - nem saját jogsegélyszolgálatán, hanem egy független ügyvédi irodán keresztül segíti a hallgatót, többek között a perköltség átvállalásával.
Schőberl Márton kifejtette, hogy az előzetes egyeztetéseken, és kompromisszumos megoldások hiányában került sor a bírósági útra. A többi - "tandíjbotrányban" - érintett intézményben, mint például a Kodolányi János Főiskolán sikerült a hallgatóknak és az intézménynek is elfogadható megoldást találni. A kereset konkrétumairól taktikai okok miatt nem mondott többet a felkért ügyvédi iroda, de az ügyet az biztosan bonyolítja, hogy a Csongrád Megyei Bíróság több bírája is tanít az SZTE-n, így felmerülhetnek összeférhetetlenségi problémák is, amelyek fényében az eljárás befejezésének időpontja meg bizonytalanabbá válik
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?