150 ezer forintba kerül a tandíjmentes képzés!

Pénzcentrum
2006. március 31. 14:00

Nyilatkozatban ismertetné el a Budapesti Gazdasági Főiskola az idegen nyelvű, de tandíjmentes képzésben tanuló hallgatókkal, hogy kötelező befizetni a félévenkénti 150 ezer forintos többletszolgáltatási díjat.

Nyilatkozatban ismertetné el a Budapesti Gazdasági Főiskola az idegen nyelvű, de tandíjmentes képzésben tanuló hallgatókkal, hogy kötelező befizetni a félévenkénti 150 ezer forintos többletszolgáltatási díjat - írja az InfoRadio.hu
"Tudomásul veszem és elfogadom, hogy a képzés keretében nyújtott többletszolgáltatásért idegen nyelvi képzési hozzájárulási díj fizetésére vagyok kötelezett a tanulmányok teljes időtartamára vonatkozóan" - ez az egyik opció azon a nyilatkozaton, amellyel a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolai Karán idegen nyelvű képzésben, de tandíjmentesen tanuló hallgatók nyilatkozhatnak jövőjükről. Ha ezt a pontot választják, a megszokott keretek között folytathatják tanulmányaikat.
Ha a másikat, amellyel nem vállalják a további fizetést, akkor átkerülnek a magyar nyelvű képzésbe, ez esetben viszont nem azt a diplomát kapják, amire a beiratkozáskor számítani lehetett.
Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa, korábban megállapította: négy intézményben jogszerűtlenül szedtek pénzt tandíjmentes hallgatóktól. Elmondása  szerint: mostanáig - a Budapesti Gazdasági Főiskola kivételével - minden intézmény átalakította képzési rendszerét az észrevételeinek megfelelően.
A BGF kereskedelmi és vendéglátóipari főiskolai kara azonban továbbra is 150 ezer forintot kér többletszolgáltatási díj címén minden idegen nyelvű képzésben részt vevő hallgatótól, hiába jelentkeztek tandíjmentes képzésre - tette hozzá Aáry-Tamás Lajos.

Az ombudsman kijelentette: az új felsőoktatási törvény egyértelművé teszi azt, hogy a BGF-en folytatott gyakorlat jogszerűtlen.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?