1 °C Budapest

Folytatódik a tandíjbotrány - újabb iskola lett "sáros"

Pénzcentrum
2005. december 9. 08:10

Az oktatási miniszteri biztos a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláját is elmarasztalta amiatt, hogy az intézmény az állami finanszírozású képzésben részt vevő hallgatóktól is szed tandíjat - értesült a Magyar Hírlap.

A Budapest Médiaintézet és a BGF után a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláját is elmarasztalta Aáry-Tamás Lajos, mert szerinte jogszerűtlenül szedett félévente húszezer forint "képzésfejlesztési díjat" az ingyenes képzésre járó hallgatóktól.
Az oktatási miniszteri biztos felszólította az intézményt, hogy fejezze be a jogszerűtlen pénzszedést, és az eddig átutalt összeget fizesse vissza a hallgatóknak. Az intézmény vezetőjének harminc napja van, hogy hivatalosan tájékoztassa a miniszteri biztost, elfogadja-e az ajánlást. Ha azzal nem ért egyet, és nem változtat a szabályzatokon, a diákok bírósához fordulhatnak. Korábban az intézmény a miniszteri biztosnak jelezte: a pénzt a "tantervekben foglalt tanulmányi kötelezettségeken túli többletszolgáltatásokra fordítja". Ezt az érvelést azonban nem fogadta el Aáry-Tamás Lajos.
Az Oktatási Minisztérium álláspontja szerint nincs más eszköz a kezében, mint megvizsgálni, nem sértenek-e jogszabályt az intézmények belső szabályzatai, és ha sértenek, utasítani a rektorokat a megváltoztatásukra.

(forrás: edupress.hu)

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem