28 °C Budapest

Folytatódik a tandíjbotrány - újabb iskola lett "sáros"

Pénzcentrum
2005. december 9. 08:10

Az oktatási miniszteri biztos a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláját is elmarasztalta amiatt, hogy az intézmény az állami finanszírozású képzésben részt vevő hallgatóktól is szed tandíjat - értesült a Magyar Hírlap.

A Budapest Médiaintézet és a BGF után a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláját is elmarasztalta Aáry-Tamás Lajos, mert szerinte jogszerűtlenül szedett félévente húszezer forint "képzésfejlesztési díjat" az ingyenes képzésre járó hallgatóktól.
Az oktatási miniszteri biztos felszólította az intézményt, hogy fejezze be a jogszerűtlen pénzszedést, és az eddig átutalt összeget fizesse vissza a hallgatóknak. Az intézmény vezetőjének harminc napja van, hogy hivatalosan tájékoztassa a miniszteri biztost, elfogadja-e az ajánlást. Ha azzal nem ért egyet, és nem változtat a szabályzatokon, a diákok bírósához fordulhatnak. Korábban az intézmény a miniszteri biztosnak jelezte: a pénzt a "tantervekben foglalt tanulmányi kötelezettségeken túli többletszolgáltatásokra fordítja". Ezt az érvelést azonban nem fogadta el Aáry-Tamás Lajos.
Az Oktatási Minisztérium álláspontja szerint nincs más eszköz a kezében, mint megvizsgálni, nem sértenek-e jogszabályt az intézmények belső szabályzatai, és ha sértenek, utasítani a rektorokat a megváltoztatásukra.

(forrás: edupress.hu)

Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?