26 °C Budapest

Folytatódik a tandíjbotrány - újabb iskola lett "sáros"

Pénzcentrum
2005. december 9. 08:10

Az oktatási miniszteri biztos a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláját is elmarasztalta amiatt, hogy az intézmény az állami finanszírozású képzésben részt vevő hallgatóktól is szed tandíjat - értesült a Magyar Hírlap.

A Budapest Médiaintézet és a BGF után a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláját is elmarasztalta Aáry-Tamás Lajos, mert szerinte jogszerűtlenül szedett félévente húszezer forint "képzésfejlesztési díjat" az ingyenes képzésre járó hallgatóktól.
Az oktatási miniszteri biztos felszólította az intézményt, hogy fejezze be a jogszerűtlen pénzszedést, és az eddig átutalt összeget fizesse vissza a hallgatóknak. Az intézmény vezetőjének harminc napja van, hogy hivatalosan tájékoztassa a miniszteri biztost, elfogadja-e az ajánlást. Ha azzal nem ért egyet, és nem változtat a szabályzatokon, a diákok bírósához fordulhatnak. Korábban az intézmény a miniszteri biztosnak jelezte: a pénzt a "tantervekben foglalt tanulmányi kötelezettségeken túli többletszolgáltatásokra fordítja". Ezt az érvelést azonban nem fogadta el Aáry-Tamás Lajos.
Az Oktatási Minisztérium álláspontja szerint nincs más eszköz a kezében, mint megvizsgálni, nem sértenek-e jogszabályt az intézmények belső szabályzatai, és ha sértenek, utasítani a rektorokat a megváltoztatásukra.

(forrás: edupress.hu)

NAPTÁR
Tovább
2021. július 31. szombat
Oszkár
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?