7 °C Budapest

Tandíj? - Hallani sem akarnak róla, de...

Pénzcentrum
2006. február 20. 08:23

A parlamenti pártok képviselői határozott nemet mondanak a felsőoktatási tandíj bevezetésére, az államilag finanszírozott képzésben szedett térítési díjakkal kapcsolatos botrány ügyében azonban kevésbé mutatkozott egyetértés - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A parlamenti pártok képviselői határozott nemet mondanak a felsőoktatási tandíj bevezetésére, az államilag finanszírozott képzésben szedett térítési díjakkal kapcsolatos botrány ügyében azonban kevésbé mutatkozott egyetértés – írja a Népszabadság.

Az MSZP és az SZDSZ illetékesei azt hangsúlyozzák, hogy az új felsőoktatási törvény 12 féléves ingyenes képzést tesz lehetővé mindenki számára, mely előrelépésnek számít, hiszen korábban az, aki költségtérítéses képzésben már szerzett egy diplomát, később nem járhatott államilag finanszírozott képzésre. Most erre nekik is módjuk lesz.

Az MDF szerint a botránnyá duzzadt esetekben egyértelmű a jogsértés, a Fidesz is egyértelműen hiányolja a szaktárca fellépését. Az MSZP szerint azonban a felsőoktatási autonómia egyben azt is jelenti, hogy a minisztérium nem zsűrizi az egyetemi döntéseket...

Az igazsághoz azért hozzá tartozik, hogy az intézményi hallgatói szervezeteknek az ilyen ügyekben vétójoguk lenne, ami történt ahhoz tehát az ő beleegyezésük kellett.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 2. csütörtök
Melinda, Vivien
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?