18 °C Budapest

Tandíj? - Hallani sem akarnak róla, de...

Pénzcentrum
2006. február 20. 08:23

A parlamenti pártok képviselői határozott nemet mondanak a felsőoktatási tandíj bevezetésére, az államilag finanszírozott képzésben szedett térítési díjakkal kapcsolatos botrány ügyében azonban kevésbé mutatkozott egyetértés - írja a Népszabadság.

A parlamenti pártok képviselői határozott nemet mondanak a felsőoktatási tandíj bevezetésére, az államilag finanszírozott képzésben szedett térítési díjakkal kapcsolatos botrány ügyében azonban kevésbé mutatkozott egyetértés – írja a Népszabadság.

Az MSZP és az SZDSZ illetékesei azt hangsúlyozzák, hogy az új felsőoktatási törvény 12 féléves ingyenes képzést tesz lehetővé mindenki számára, mely előrelépésnek számít, hiszen korábban az, aki költségtérítéses képzésben már szerzett egy diplomát, később nem járhatott államilag finanszírozott képzésre. Most erre nekik is módjuk lesz.

Az MDF szerint a botránnyá duzzadt esetekben egyértelmű a jogsértés, a Fidesz is egyértelműen hiányolja a szaktárca fellépését. Az MSZP szerint azonban a felsőoktatási autonómia egyben azt is jelenti, hogy a minisztérium nem zsűrizi az egyetemi döntéseket...

Az igazsághoz azért hozzá tartozik, hogy az intézményi hallgatói szervezeteknek az ilyen ügyekben vétójoguk lenne, ami történt ahhoz tehát az ő beleegyezésük kellett.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?