0 °C Budapest

Pártelnökök a Közgázon

Pénzcentrum
2006. március 14. 14:20

Eddig öt pártelnök fogadta el a meghívást a "Pártelnökök a Közgázon" elnevezésű rendezvényre; a csütörtöktől március végéig tartó politikai fórumokat a Corvinus Egyetem Politikatudományi Intézete, illetve a Magyarország Politikai Évkönyve szerkesztősége szervezi - írja az Edupress.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Eddig öt pártelnök fogadta el a meghívást a "Pártelnökök a Közgázon" elnevezésű rendezvényre; a csütörtöktől március végéig tartó politikai fórumokat a Corvinus Egyetem Politikatudományi Intézete, illetve a Magyarország Politikai Évkönyve szerkesztősége szervezi – írja az Edupress.

 

A sorozatra továbbra is azon pártok elnökeit hívják meg, amelyek az előző országgyűlési választáson a listás szavazatok legalább egy százalékát megszerezték.


A "Pártelnökök a Közgázon" sorozatban március 16-án délután hat órától Thürmer Gyula, a Munkáspárt, este 8 órától Csurka István, a MIÉP, március 20-án Dávid Ibolya, az MDF, március 30-án Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke tart elnöki fórumot. Március 27-én este 8 órakor Hiller István, az MSZP elnöke lesz az egyetem vendége. Orbán Viktort március 23-ára hívták meg a szervezők, azt azonban még nem tudni, hogy a Fidesz elnöke vállalja-e a felkérést.


A sorozat alkalmával a szervezők azt kérik a pártok vezetőitől, hogy egy egyetemi fórumon fejtsék ki véleményüket négy témakörben. Ezek: Magyarország 2002-2006 közötti értékelése - az EU-tagság következményei, gazdaságpolitika, külpolitika, szociálpolitika, általános helyzet, politikai demokrácia -, a kormány-ellenzék és külön a parlament munkájának értékelése, saját pártjuk teljesítményének bemutatása és értékelése, valamint a főbb, 2006-2010 közötti programok, tervek.


A rendezvény zártkörű, azon csak a közgázos diákok és tanárok, a pártok vendégei és a sajtó akkreditált képviselői vehetnek részt.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 8. szerda
Mária
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?