20 °C Budapest
notebook with pencils, calculator and various school or office supplies.

Kőkemény őszi NAV-razzia indul Magyarországon: itt állnak majd lesben az ellenőrök

2023. augusztus 30. 18:43

Szeptembertől többek között a használtautó kereskedők, papír- és írószerboltok, gyermekruha-üzletek, bevásárlóközpontok, pizzériák, piaci árusok, pékségek kerülhetnek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal célkeresztjébe. Az Adótraffipax oldal alapján az is tudható, hogy hol, mikor és milyen vállalkozásoknál várhatók ellenőrzések. Mutatjuk, hogy nyár végén és szeptember elején hol bukkanhatnak fel jó eséllyel az ellenőrök.

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2023. augusztus 1. és december 31. között Budapesten – előzetes kockázatelemzések alapján – a használtautó kereskedőket ellenőrzik. A revizorok a bejelentési, bevallási kötelezettségek teljesítésére, valamint a különbözet szerinti adózási szabályok megfelelő alkalmazására fókuszálnak.

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. augusztus 28. és szeptember 1. között ellenőrzik a belváros turisztikailag frekventált területeit. 2023. szeptember 11. és 15. között pedig ellenőrzik a távol-keleti termékek árusítóit, piacokat, bevásárlóközpontokat és éttermeket. Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, a jövedéki termékeket, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. augusztus 21. és szeptember 10. között a papír- és írószerboltokban, gyermekruha-üzletekben, illetve táskaboltokban ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

A NAV baranyai munkatársai augusztus 28. és szeptember 3.  között kedden Pécsett, a pizzériákat, csütörtökön Komlón, a piaci árusokat, pénteken pedig szintén Pécsett, a Nagy Imre úti üzleteket és vendéglátóhelyeket ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.  

A vármegye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. augusztus 28. és szeptember 1. között a pékségeket és pékáruüzleteket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. augusztus 28. és szeptember 1. között Pásztón tervez helyszíni ellenőrzéseket. A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a település vállalkozóinál. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. augusztus 28. és szeptember 1. között a papír- és írószerboltokat, valamint a ruházati üzleteket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • 2023.08.28. - Dunaföldvár
  • 2023.08.29. - Tolna
  • 2023.08.30. - Szekszárd
  • 2023.08.31. - Dombóvár
  • 2023.09.01. - Paks

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. augusztus 25. és szeptember 5. között a papírt-, írószert, valamint a sportfelszerelést és sportruházatot értékesítő vállalkozásoknál ellenőriznek. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek szabályos használatát vizsgálják.

A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.  

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 28. 16:06
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem