33 °C Budapest
Üzent a Tesco-vezér: a lengyelektől biztos mennek, ez lesz Magyarországon

Üzent a Tesco-vezér: a lengyelektől biztos mennek, ez lesz Magyarországon

2021. március 17. 15:28

Pont került a Tesco lengyel kivonulásának végére: egy dán tulajdonú üzletlánc vette meg a leánycéget. Ken Murphy, a Tesco vezérigazgatója tisztázta, hogy a Tesco Polska eladása után arra összpontosítanak, hogy növekedni tudjanak az Egyesült Királyságban, Írországban, Csehországban, Magyarországon és Szlovákiában.

Korábban a Pénzcentrum is beszámolt róla, hogy a Tesco kivonul Lengyelországból, a lengyel versenyhivatal most engedélyezte is, hogy a Nettó áruházlánc dán tulajdonosa felvásárolja a Tesco Polskát. Az áruházak 18 hónap alatt alakulnak át Netto üzletekké. A tranzakcióró kapcsán megszólalt Ken Murphy, a Tesco vezérigazgatója is, aki a magyarországi leányvállalatról is beszélt:

A Tesco Polska eladása lehetővé teszi, hogy a növekedésre összpontosítsunk az Egyesült Királyságban, Írországban, Csehországban, Magyarországon és Szlovákiában

- idézte a cégvezető közleményét a morningstar.co.uk. Tehát ezzel valószínűleg vége a találgatásoknak: a Tesco nem tervez kivonulni Magyarországról. A hír akkor merült fel, amikor a vállalat bejelentette lengyelországi üzletágának eladását.

Pártos Zsolt, a Tesco magyarországi ügyvezetője is arról beszélt korábban, hogy a hazai leányvállalatnak inkább lehetőség a lengyel kivonulás.

A lengyel jó ideje különutas Tesco-leány volt egyedi kihívásokkal és megoldásokkal, a másik három piac, köztük a magyar pedig a növekedési potenciál, a profittermelés lehetősége szempontjából kisebb, de ígéretesebb egységet alkothat. Jó lehetőség a magyar Tesco számára is, hogy a központi struktúra hozzáadott értéke ezután erre a három országra koncentrálódhat, nagyobb támogatást kaphat a tervezés, eredményesebb lehet a működés

- tette hozzá. Mint mondta, a hazai kivonulás nincs tervben, sőt, folyamatosan fejlesztik, átalakítják az üzleteket.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?