Kutyakajának árulták: két tonna döglött nyulat foglaltak le + videó

2017. március 17. 13:00

Egy fővárosi, állati eredetű melléktermékgyűjtő vállalkozásnál tartott ellenőrzést március elején a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Az akció során kiderült, a cég az elvéreztetett nyulak nyúzása és a tetemek elszállíttatása helyett a nyúlhúst feldarabolta, csomagolta és részben fagyasztva, részben előhűtötten tárolta. A húst kutyatartóknak értékesítették takarmányként. A hatóság két tonna terméket foglalt le a helyszínen.

Elvéreztetett nyulak nyúzására, a testek gyűjtésére és elszállíttatására rendelkezett engedéllyel az a fővárosi cég, ahol március elején tartott ellenőrzést a NÉBIH. A vizsgálat feltárta, hogy a melléktermékgyűjtő vállalkozás, az engedélytől eltérően, a nyulakat kibelezte, darabolta, csomagolta és részben fagyasztva, részben előhűtötten tárolta.

A vállalkozó az akció során elismerte, hogy a húst állati takarmányként kutyatartóknak értékesítette, felhívva a figyelmüket, hogy azok emberi fogyasztásra nem alkalmasak. A vásárlók nevét és címét ugyanakkor nem tudta megadni, emiatt a hatóság kéri, hogy

aki a Kuti Pet-Food Kft-től nyúlhúst vásárolt, ne használja fel sem állati takarmányozásra, sem emberi fogyasztásra.

Az egységben rendkívül rossz higiéniai körülmények uralkodtak, a padozat és az oldalfalak egyaránt vérrel szennyezettek voltak. A padozat emellett nem mindenütt volt mosható, fertőtleníthető, az épületben nem biztosított a hideg-meleg folyóvíz, az ellenőrzés idején folyamatban volt a kútfúrás. A fekete-fehér öltöző is hiányzott, a dolgozóknak - akiknek ruházata szennyezett volt - egy tábori WC állt rendelkezésükre.

A helyszínről a NÉBIH több mint két tonna terméket szállíttatott el megsemmisítésre. A bírság megállapítása folyamatban van.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm