31 °C Budapest
Az ő kezükben van a magyar bankok sorsa

Az ő kezükben van a magyar bankok sorsa

2016. december 16. 14:20

Új utak nyíltak a bankolásban, a pénzintézetek pedig felismerték, hogy a hagyományosnak tekinthető szolgáltatási módszerekkel már nehézkes elérni az ügyfeleket. Éppen ezért határozta el az MKB Bank, hogy a tettek mezejére lép: FinTech Akadémiát szervez, FinTech Versenyt hirdet, valamint FinTech Inkubátor Programot indít. Már meg is vannak a győztesek.


Az MKB bank célja, hogy az ötletgazdákkal közösen, exportképes FinTech termékek hódíthassák meg a magyar és nemzetközi piacokat. Ennek érdekében szervezték meg a FinTech Akadémiát, amely során a 4 alkalommal tartott oktatássorozaton elhangzott előadásokból és a kapcsolódó tananyagokból vizsgázhattak az úgynevezett "FinTech Padavanok." A 60 százalék feletti eredmény az Akadémia sikeres elvégzésének feltétele volt, míg a 90 százalék feletti eredményhez kiváló “diploma" járt.

Az eredmények alapján:

 • 139 FinTech Padavan teljesített 60 százalék felett,
 • 72 FinTech Padavan ért el 90 százalék feletti eredményt,
 • 11 FinTech Padavan 100 százalékos teszteket írt.
 • Összesen több mint 350-en követték nyomon a FinTech Akadémia tananyagait online.

Az Akadémiának köszönhetően sokan tehettek szert különleges tudásra, az MKB FinTech Versenyére közel 60 pályázat érkezett be. A zsűri az előre meghirdetett 10 csapat helyett végül a kiemelkedő pályázatok miatt 13 FinTech projektet juttatott be a csütörtöki döntőbe. Ebből a 13 csapatból került ki a 8 győztes csapat. A győztesek 2017 februárjától a FinTech Inkubátorban folytatják tovább a piaci bevezetés előkészítését.

Ma itt nincsenek vesztesek, nem ez az utolsó inkubációs programunk

- mondta el Hetényi Márk, az MKB Bank vezérigazgató-helyettese a FinTech versenyének utolsó fordulóján, ahol a győztesekről is döntöttek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A versenyre nagyon jó ötletek érkeztek, ezért a zsűrinek nehéz dolga volt, de végül az alábbi 8 projektet választották be az MKB Bank FinTech Inkubátor Programjába:

 • 1. A Blueopes csapata a bankkal együttműködve szeretne egy olyan platformot létrehozni, amely automatikus vagyonmenedzsmentet biztosít szinte bárkinek, hiszen manapság nagyon nehéz jó befektetési tanácsadót találni, ráadásul befektetési tanácsadó alkalmazása csak a prémium ügyfelek számára elérhető. A Blueopes megoldásával széles kör számára megnyílik a befektetővé válás lehetősége.
 • 2. A Hubit online felhasználói profilokat épít internetes böngészési szokások alapján. Az anonim profilokból hoz létre azonosított felhasználókat. Ennek alapján építenének a bankoknak profilokat saját felhasználóikról, akiknek így egyedi ajánlatokat lehet készíteni. Ebben a formában akár automatizálódhat a marketing és az értékesítés is.
 • 3. A Wyze-ot alapító Mudri György és Gémes Tamás egy olyan service ökoszisztémát szeretne létrehozni, amellyel egy felülettel összekötnék a bankokat a FinTech cégekkel. Ez a rendszer egy FinTech piactérből és egy FinTech felhőből állna.
 • 4. A Magic Solutions - a Nazca nevű projektjükben egy a célok segítését elérő alkalmazást szeretne létrehozni. Mégpedig úgy, hogy a felhasználók kiválasztják a céljaikat: legyen az egy utazás vagy egy új autó, és a bankkal együttműködve az alkalmazás segítségével elindíthatják a megtakarításaikat, annak érdekében, hogy elérjék ezeket a célokat.
 • 5. A Family Finances csapata egy olyan megoldáson dolgozik, amely segít a szülőknek abban, hogy jobban nyomon követhessék a gyerekek pénzügyeit, amellett, hogy pénzügyi tudatosságra is nevelik őket. Egy olyan alkalmazást képzeltek el, amelyen keresztül a gyerekek nem készpénzt költhetnek, hanem virtuális pénztárcán keresztül kontrolláltan költhetik el a zsebpénzüket a kereskedőknél, így nem maradnak le az online vásárlásokról sem.
 • 6. A Seon csapata az internetes csalások megelőzésével foglalkozik, hiszen manapság rengeteg adatlopás történik. Egy olyan szoftvermegoldást találtak ki, amely segíthet a veszélyes vásárlásoknak a kiszűrésében.
 • 7. A Tőkeportál az MKB bank segítségével szeretne egy közösségi tőkeportált létrehozni, a nyugaton egyre jobban elterjedő újfajta közösségi finanszírozási modell, az equity crowdfunding alapján. Az alapportál már készen is van, ahol a kampánygazdák megmutathatják a projektjeiket.
 • 8. Az Elevator Finance egy olyan hitelközvetítő céget szeretne létrehozni, amely az online vásárlásinknál könnyítheti és gyorsíthatja meg az azonnali hitelfelvételt. A szükséges jövedelmi adatokat az ügyfél netbankjából olvasnák ki, a személyes okmányokat fotón kérnék, a szerződést pedig futár vinné ki.

 

NEKED AJÁNLJUK
Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?