21 °C Budapest

Az ő kezükben van a magyar bankok sorsa

2016. december 16. 14:20

Új utak nyíltak a bankolásban, a pénzintézetek pedig felismerték, hogy a hagyományosnak tekinthető szolgáltatási módszerekkel már nehézkes elérni az ügyfeleket. Éppen ezért határozta el az MKB Bank, hogy a tettek mezejére lép: FinTech Akadémiát szervez, FinTech Versenyt hirdet, valamint FinTech Inkubátor Programot indít. Már meg is vannak a győztesek.


Az MKB bank célja, hogy az ötletgazdákkal közösen, exportképes FinTech termékek hódíthassák meg a magyar és nemzetközi piacokat. Ennek érdekében szervezték meg a FinTech Akadémiát, amely során a 4 alkalommal tartott oktatássorozaton elhangzott előadásokból és a kapcsolódó tananyagokból vizsgázhattak az úgynevezett "FinTech Padavanok." A 60 százalék feletti eredmény az Akadémia sikeres elvégzésének feltétele volt, míg a 90 százalék feletti eredményhez kiváló “diploma" járt.

Az eredmények alapján:

  • 139 FinTech Padavan teljesített 60 százalék felett,
  • 72 FinTech Padavan ért el 90 százalék feletti eredményt,
  • 11 FinTech Padavan 100 százalékos teszteket írt.
  • Összesen több mint 350-en követték nyomon a FinTech Akadémia tananyagait online.

Az Akadémiának köszönhetően sokan tehettek szert különleges tudásra, az MKB FinTech Versenyére közel 60 pályázat érkezett be. A zsűri az előre meghirdetett 10 csapat helyett végül a kiemelkedő pályázatok miatt 13 FinTech projektet juttatott be a csütörtöki döntőbe. Ebből a 13 csapatból került ki a 8 győztes csapat. A győztesek 2017 februárjától a FinTech Inkubátorban folytatják tovább a piaci bevezetés előkészítését.

Ma itt nincsenek vesztesek, nem ez az utolsó inkubációs programunk

- mondta el Hetényi Márk, az MKB Bank vezérigazgató-helyettese a FinTech versenyének utolsó fordulóján, ahol a győztesekről is döntöttek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A versenyre nagyon jó ötletek érkeztek, ezért a zsűrinek nehéz dolga volt, de végül az alábbi 8 projektet választották be az MKB Bank FinTech Inkubátor Programjába:

  • 1. A Blueopes csapata a bankkal együttműködve szeretne egy olyan platformot létrehozni, amely automatikus vagyonmenedzsmentet biztosít szinte bárkinek, hiszen manapság nagyon nehéz jó befektetési tanácsadót találni, ráadásul befektetési tanácsadó alkalmazása csak a prémium ügyfelek számára elérhető. A Blueopes megoldásával széles kör számára megnyílik a befektetővé válás lehetősége.
  • 2. A Hubit online felhasználói profilokat épít internetes böngészési szokások alapján. Az anonim profilokból hoz létre azonosított felhasználókat. Ennek alapján építenének a bankoknak profilokat saját felhasználóikról, akiknek így egyedi ajánlatokat lehet készíteni. Ebben a formában akár automatizálódhat a marketing és az értékesítés is.
  • 3. A Wyze-ot alapító Mudri György és Gémes Tamás egy olyan service ökoszisztémát szeretne létrehozni, amellyel egy felülettel összekötnék a bankokat a FinTech cégekkel. Ez a rendszer egy FinTech piactérből és egy FinTech felhőből állna.
  • 4. A Magic Solutions - a Nazca nevű projektjükben egy a célok segítését elérő alkalmazást szeretne létrehozni. Mégpedig úgy, hogy a felhasználók kiválasztják a céljaikat: legyen az egy utazás vagy egy új autó, és a bankkal együttműködve az alkalmazás segítségével elindíthatják a megtakarításaikat, annak érdekében, hogy elérjék ezeket a célokat.
  • 5. A Family Finances csapata egy olyan megoldáson dolgozik, amely segít a szülőknek abban, hogy jobban nyomon követhessék a gyerekek pénzügyeit, amellett, hogy pénzügyi tudatosságra is nevelik őket. Egy olyan alkalmazást képzeltek el, amelyen keresztül a gyerekek nem készpénzt költhetnek, hanem virtuális pénztárcán keresztül kontrolláltan költhetik el a zsebpénzüket a kereskedőknél, így nem maradnak le az online vásárlásokról sem.
  • 6. A Seon csapata az internetes csalások megelőzésével foglalkozik, hiszen manapság rengeteg adatlopás történik. Egy olyan szoftvermegoldást találtak ki, amely segíthet a veszélyes vásárlásoknak a kiszűrésében.
  • 7. A Tőkeportál az MKB bank segítségével szeretne egy közösségi tőkeportált létrehozni, a nyugaton egyre jobban elterjedő újfajta közösségi finanszírozási modell, az equity crowdfunding alapján. Az alapportál már készen is van, ahol a kampánygazdák megmutathatják a projektjeiket.
  • 8. Az Elevator Finance egy olyan hitelközvetítő céget szeretne létrehozni, amely az online vásárlásinknál könnyítheti és gyorsíthatja meg az azonnali hitelfelvételt. A szükséges jövedelmi adatokat az ügyfél netbankjából olvasnák ki, a személyes okmányokat fotón kérnék, a szerződést pedig futár vinné ki.

 

NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm