Kiszámoltuk: így kaszálhatsz te is a Pokémon Góval

Kiszámoltuk: így kaszálhatsz te is a Pokémon Góval

2016. július 15. 16:31

Sokak fejében megfordulhat, hogyan lehetne üzletet csinálni a most kitört Pokémon őrületből. Nekik van egy jó hírünk, ugyanis nemcsak részvényvásárlással húzhatunk hasznot a játékból, hanem egy (akár már meglévő) üzlethelységünk felfuttatására is használhatjuk a telefonos alkalmazást. Kiszámoltuk, mennyibe kerül, ha gerillamarketingbe fogunk a Pokémon Góval.

Eddig azt gondolhattuk, hogy csupán szórakozás lehet a Pokémon Go, azonban annyian használják napi szinten az alkalmazást, hogy megjelentek azok is, akik kihasználják a tömegek megjelenését. A játék jellegéből ugyanis már most több amerikai üzlet szép hasznot húz, és a hivatalos magyar megjelenés után néhány trükköt a hazai boltosok, vendéglátósok kihasználhatnak. Az egyelőre még bizonytalan, hogy Magyarországon mennyien fognak pokémonozni és hogy az "őrület" meddig tart, de könnyen elképzelhető, hogy átmeneti forgalomnövekedést elérhetünk az alkalmazásnak köszönhetően.

Ők járnak a legjobban

A játék központi helyei a stopok és az edzőtermek, így azok a vendéglátóhelyek, és boltok, amelyek ennek közelében vannak, már alapból forgalomnövekedést könyvelhetnek majd el. Amennyiben viszont az üzlethelység tulajdonosának tudomása van egy ilyenről, érdemes lehet különleges, Pokémonos termékkel előrukkolnia, ezzel ugyanis tovább fokozhatja a profitját. Ilyen lehet például egy különleges, pokémon formájú péksütemény árusítása, vagy egy étterem összeállíthat például pokémon-menüt is.

Máshogy is kaszálhatunk a Pokéőrületen

A Pokémon Góban a fejlesztők többféle különleges tárgyat tettek elérhetővé, amelyek közül van egy igazán különleges, amit "lure"-nak vagy magyarul csalinak lehet nevezni. Ezzel ugyanis 30 percre a közelünkbe csalogathatjuk a pokémonokat, mivel nem csak mi látjuk ezt, ezért egyben a pokémon-vadászok is sereglenek a csali körül. Ha tehát az éttermünkben, bárunkban vagy pékségünkben aktiválunk egy csalit, akkor szinte biztos, hogy hamarosan feltűnnek majd a mobiltelefonos játék űzői.

Ezután szinte biztos, hogy valamit fogyasztanak is, ha már ott vannak, vagyis a boltunk forgalomnövekedést könyvelhet el, az USA-ban például volt olyan bolt, ahol emiatt 75 százalékkal nőtt a bevétel.

Persze nem mindegy, hogyan juthatunk csalihoz:

  • A játék során találhatunk ilyeneket, de
  • Nagy mennyiségben szinte biztos, hogy meg kell őket venni.

Ha napi 8 órában "csalogatni szeretnénk a vendégeket, akkor ehhez 16 csalira lesz szükségünk, egy ára 100 pokécoin, vagyis 1600 coinra lesz szükségünk egy nap. Persze vehetünk 8-as pakkot is, ekkor "csupán" 680 pokécoin lesz az ár.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


Ahogy az árfolyamokról csütörtöki cikkünkben írtunk, 100 coint 360 forintért vehetünk, de nagyobb csomagban vásárolva 1200 coinhoz juthatunk 3600 forintért cserébe, ebből majnem egy napra elegendő coint (és ebből csalit) vehetünk,

vagyis egy napi adag nagyjából 4000 forintba kerül.

Érdemes tesztelni a rendszert, de nincs kizárva, hogy a csalikkal jelentősen megnöveljük a forgalmunkat.

Helyszínt is vehetünk a Nintendótól?

A Pokémon Go fejlesztője, a Nintendo az alkalmazás által használt térképes rendszerben már korábban is értékesített promóciós célra felhasznált helyszíneket, mondta a The Washington Postnak a játékot fejlesztő informatikusok egyike. Nem kizárt tehát, hogy amint hivatalosan is kiadják világszerte az alkalmazást, addigra nálunk is vehetünk ilyet. Így már a csalik elhelyezésével sem kell majd bajlódni, mivel a játékosok automatikusan hozzánk fognak jönni a játékban megszerezhető tárgyakért és az edzőtermek miatt. Ennek ára viszont várhatóan nem lesz olcsó, igaz, sokkal tartósabb és biztosabb hatása lehet, mint a csalikkal magunkhoz csábítani a vevőket.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?