Kiszámoltuk: így kaszálhatsz te is a Pokémon Góval

Kiszámoltuk: így kaszálhatsz te is a Pokémon Góval

2016. július 15. 16:31

Sokak fejében megfordulhat, hogyan lehetne üzletet csinálni a most kitört Pokémon őrületből. Nekik van egy jó hírünk, ugyanis nemcsak részvényvásárlással húzhatunk hasznot a játékból, hanem egy (akár már meglévő) üzlethelységünk felfuttatására is használhatjuk a telefonos alkalmazást. Kiszámoltuk, mennyibe kerül, ha gerillamarketingbe fogunk a Pokémon Góval.

Eddig azt gondolhattuk, hogy csupán szórakozás lehet a Pokémon Go, azonban annyian használják napi szinten az alkalmazást, hogy megjelentek azok is, akik kihasználják a tömegek megjelenését. A játék jellegéből ugyanis már most több amerikai üzlet szép hasznot húz, és a hivatalos magyar megjelenés után néhány trükköt a hazai boltosok, vendéglátósok kihasználhatnak. Az egyelőre még bizonytalan, hogy Magyarországon mennyien fognak pokémonozni és hogy az "őrület" meddig tart, de könnyen elképzelhető, hogy átmeneti forgalomnövekedést elérhetünk az alkalmazásnak köszönhetően.

Ők járnak a legjobban

A játék központi helyei a stopok és az edzőtermek, így azok a vendéglátóhelyek, és boltok, amelyek ennek közelében vannak, már alapból forgalomnövekedést könyvelhetnek majd el. Amennyiben viszont az üzlethelység tulajdonosának tudomása van egy ilyenről, érdemes lehet különleges, Pokémonos termékkel előrukkolnia, ezzel ugyanis tovább fokozhatja a profitját. Ilyen lehet például egy különleges, pokémon formájú péksütemény árusítása, vagy egy étterem összeállíthat például pokémon-menüt is.

Máshogy is kaszálhatunk a Pokéőrületen

A Pokémon Góban a fejlesztők többféle különleges tárgyat tettek elérhetővé, amelyek közül van egy igazán különleges, amit "lure"-nak vagy magyarul csalinak lehet nevezni. Ezzel ugyanis 30 percre a közelünkbe csalogathatjuk a pokémonokat, mivel nem csak mi látjuk ezt, ezért egyben a pokémon-vadászok is sereglenek a csali körül. Ha tehát az éttermünkben, bárunkban vagy pékségünkben aktiválunk egy csalit, akkor szinte biztos, hogy hamarosan feltűnnek majd a mobiltelefonos játék űzői.

Ezután szinte biztos, hogy valamit fogyasztanak is, ha már ott vannak, vagyis a boltunk forgalomnövekedést könyvelhet el, az USA-ban például volt olyan bolt, ahol emiatt 75 százalékkal nőtt a bevétel.

Persze nem mindegy, hogyan juthatunk csalihoz:

  • A játék során találhatunk ilyeneket, de
  • Nagy mennyiségben szinte biztos, hogy meg kell őket venni.

Ha napi 8 órában "csalogatni szeretnénk a vendégeket, akkor ehhez 16 csalira lesz szükségünk, egy ára 100 pokécoin, vagyis 1600 coinra lesz szükségünk egy nap. Persze vehetünk 8-as pakkot is, ekkor "csupán" 680 pokécoin lesz az ár.


Ahogy az árfolyamokról csütörtöki cikkünkben írtunk, 100 coint 360 forintért vehetünk, de nagyobb csomagban vásárolva 1200 coinhoz juthatunk 3600 forintért cserébe, ebből majnem egy napra elegendő coint (és ebből csalit) vehetünk,

vagyis egy napi adag nagyjából 4000 forintba kerül.

Érdemes tesztelni a rendszert, de nincs kizárva, hogy a csalikkal jelentősen megnöveljük a forgalmunkat.

Helyszínt is vehetünk a Nintendótól?

A Pokémon Go fejlesztője, a Nintendo az alkalmazás által használt térképes rendszerben már korábban is értékesített promóciós célra felhasznált helyszíneket, mondta a The Washington Postnak a játékot fejlesztő informatikusok egyike. Nem kizárt tehát, hogy amint hivatalosan is kiadják világszerte az alkalmazást, addigra nálunk is vehetünk ilyet. Így már a csalik elhelyezésével sem kell majd bajlódni, mivel a játékosok automatikusan hozzánk fognak jönni a játékban megszerezhető tárgyakért és az edzőtermek miatt. Ennek ára viszont várhatóan nem lesz olcsó, igaz, sokkal tartósabb és biztosabb hatása lehet, mint a csalikkal magunkhoz csábítani a vevőket.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 21. szerda
Konrád
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 20. 18:09