13 °C Budapest
Mától igényelhető az uniós ingyenpénz: mire jár a támogatás?

Mától igényelhető az uniós ingyenpénz: mire jár a támogatás?

2016. május 24. 16:07

Elindult az MFB Pontok hálózata, ahol a magyar vállalkozások már igényelhetik a 44 milliárdos keretösszegű, ingyenhitelnek is nevezett uniós támogatást. Most még csak 26 ilyen pont nyílt országszerte, de a közeljövőben 650-re fog nőni ezeknek a száma. Mit érdemes tudni az új uniósforrás-elosztó rendszerről?

Május 24-én a Kecskeméten nyíló MFB Pont ünnepélyes átadásával hivatalosan is elindult az MFB Pontok hálózata. 26 pont debütált ezen a napon országszerte, ahol a vállalkozások az uniós visszatérítendő hiteleket igényelhetik, illetve egyéb szolgáltatásokat vehetnek igénybe. Az új pontok elsőként 44 milliárdos keretösszeggel meghirdetett, 0 százalékos kamatozású hitellel várják az egyéni és társas vállalkozásokat.

Mire kérheted az ingyenpénzt?

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében meghirdetett első termék kifejezetten vállalkozásoknak szól. Ez egy 0 százalékos kamatozású hitel, amivel kapcsolatban fontos azt is szem előtt tartani, hogy visszatérítendő.

A keret összesen 44 milliárd forint, induló cégek is igényelhetik 1-600 millió forint keretösszeggel, akár 15 évre.

A hitelt termelőeszközök, beruházások és járulékosan forgóeszközök beszerzésére lehet felhasználni.

Amit még tudni kell az új pontokról

Ma még csak 26 pont - 3 darab Budapesten és további 23 pedig megyeszékhelyeken - kezdte meg a működését, de egy hónapon belül további 100 pont megnyitását tervezik, év végéig pedig összesen 442 pontban fogadják majd a vállalkozásokat. Ebből 159 pont tízezer feletti lakosságú településeken, 257 pedig tízezer lakos alatti településeken nyílik - mondta el Szabó Levente, a Takarékbank vezérigazgatója a kecskeméti MFB Pont ünnepélyes megnyitóján.

A fejlesztési bank a közeljövőben pályázatot ír ki a hálózat bővítésére, amelynek köszönhetően közel 650 pont lesz az országban.

Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára kiemelte, hogy a hatályos éves fejlesztési keret szerint 2016-ban

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

  • 4 hitel;
  • 9 kombinált termék;
  • 4 kockázati tőke;
  • és 2 garancia program kerül meghirdetésre.

Az MFB a pontok létrehozásával megújította az uniós források szétosztásának folyamatát:

elsőként indult el Európában ez az intézményrendszer, és remélhetően példaként szolgál majd más tagállamok számára

- tette hozzá Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség államtitkára.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20