28 °C Budapest
Mától igényelhető az uniós ingyenpénz: mire jár a támogatás?

Mától igényelhető az uniós ingyenpénz: mire jár a támogatás?

2016. május 24. 16:07

Elindult az MFB Pontok hálózata, ahol a magyar vállalkozások már igényelhetik a 44 milliárdos keretösszegű, ingyenhitelnek is nevezett uniós támogatást. Most még csak 26 ilyen pont nyílt országszerte, de a közeljövőben 650-re fog nőni ezeknek a száma. Mit érdemes tudni az új uniósforrás-elosztó rendszerről?

Május 24-én a Kecskeméten nyíló MFB Pont ünnepélyes átadásával hivatalosan is elindult az MFB Pontok hálózata. 26 pont debütált ezen a napon országszerte, ahol a vállalkozások az uniós visszatérítendő hiteleket igényelhetik, illetve egyéb szolgáltatásokat vehetnek igénybe. Az új pontok elsőként 44 milliárdos keretösszeggel meghirdetett, 0 százalékos kamatozású hitellel várják az egyéni és társas vállalkozásokat.

Mire kérheted az ingyenpénzt?

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében meghirdetett első termék kifejezetten vállalkozásoknak szól. Ez egy 0 százalékos kamatozású hitel, amivel kapcsolatban fontos azt is szem előtt tartani, hogy visszatérítendő.

A keret összesen 44 milliárd forint, induló cégek is igényelhetik 1-600 millió forint keretösszeggel, akár 15 évre.

A hitelt termelőeszközök, beruházások és járulékosan forgóeszközök beszerzésére lehet felhasználni.

Amit még tudni kell az új pontokról

Ma még csak 26 pont - 3 darab Budapesten és további 23 pedig megyeszékhelyeken - kezdte meg a működését, de egy hónapon belül további 100 pont megnyitását tervezik, év végéig pedig összesen 442 pontban fogadják majd a vállalkozásokat. Ebből 159 pont tízezer feletti lakosságú településeken, 257 pedig tízezer lakos alatti településeken nyílik - mondta el Szabó Levente, a Takarékbank vezérigazgatója a kecskeméti MFB Pont ünnepélyes megnyitóján.

A fejlesztési bank a közeljövőben pályázatot ír ki a hálózat bővítésére, amelynek köszönhetően közel 650 pont lesz az országban.

Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára kiemelte, hogy a hatályos éves fejlesztési keret szerint 2016-ban

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

  • 4 hitel;
  • 9 kombinált termék;
  • 4 kockázati tőke;
  • és 2 garancia program kerül meghirdetésre.

Az MFB a pontok létrehozásával megújította az uniós források szétosztásának folyamatát:

elsőként indult el Európában ez az intézményrendszer, és remélhetően példaként szolgál majd más tagállamok számára

- tette hozzá Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség államtitkára.

NEKED AJÁNLJUK
Hogyan tovább a kata után? (x)

Több adózási formát is választhat, aki szeptembertől már nem jogosult a katá-ra, emellett az OTP Banknál az egyéni vállalkozók kedvezménnyel nyithatnak számlát.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 8. 09:43