Címke: szabó levente (18 cikk)

Pénzcentrum | 2010. április 9. 08:32

Dacia Logant kapnak a román honatyák

Míg hazánkban 10 millió lakosra 386 honatya jut, addig a románoknál 21,5 millió állampolgár érdekeit összesen 472 politikus képviseli. A bukaresti parlament két házában 137 szenátor és 335 képviselő tevékenykedik. A román honatyák közül az államfőnek van a legmagasabb fizetése, Traian Basescu vagyonbevallása szerint tavaly nettó 80 261 lejt (5,2 millió forintot) vitt haza, míg Emil Boc kormányfő 67 796 lejt (4,4 millió forintot) keresett adózás után.

Pénzcentrum | 2009. november 18. 15:55

Önkormányzatok: ha a takarékszövetkezetek nem lennének...

A pénzügyi válság után a korábban slágerterméknek számító önkormányzati devizakötvény-kibocsátás szinte teljesen eltűnt a piacról, s a forint alapú hitelek felé mozdultak el az önkormányzatok. A részükre rendelkezésre álló pénzügyi közvetítők között a Takarékszövetkezeti Integráció egyre nagyobb szerepet játszik - derült ki egy mai sajtótájékoztatón.

Pénzcentrum | 2009. szeptember 24. 10:17

Sosem lesz olyan a reklámpiac, mint régen

Nagyobb amplitúdóval, de ugyanazon a hullámvasúton halad a reklámpiac szekere, mint a nemzetgazdaságé, mondta Gulyás János, a Szonda Ipsos vezérigazgatója Egerben, a Magyar Reklámszövetség konferenciáján.

Világgazdaság | 2009. június 26. 09:47

A devizahitelek jövője: mit mondanak a szakértők?

Egyelőre nem lehet a devizahitelek eltűnésére számítani, hiszen ezek árelőnye jelentős a piaci alapú forintkölcsönökkel szemben - vélik a Világgazdaság által megkérdezett szakemberek. Az új kihelyezéseknél ugyanakkor a korábbinál is nagyobb hangsúlyt kap az ügyfelet terhelő kockázatok feltárása.

Pénzcentrum | 2006. március 14. 11:26

Miniszteri elismerések: Bajnai, Bartha, Erős, Pintér ...

Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter Magyar Köztársasági Érdemrendet és Magyar Köztársasági Érdemkeresztet, Magyar Gazdaságért Díjat, Eötvös Loránd-díjat, Baross Gábor-díjat, Klauzál Gábor-díjat, "A Közlekedésért Érdemérmet", és Miniszteri Elismerést adott át a közelgő március 15-i ünnepünk alkalmából. Bajnai Gordon , a Wallis Rt. vezérigazgatója A hazai vállalatirányítási kultúra