Kiscsákó a nagy vesztes: se bolt, se kocsma

Pénzcentrum
2013. október 24. 10:43

Az elmúlt héten bezárt a békési Kiscsákó egyetlen boltja. Az üzemeltető nem tudta vállalni a bolt és az italbolt két új online pénztárgépének a beszerzését.

Bolt nélkül marad az Orosházához tartozó Kiscsákó. Az üzemeltető vállalkozó ugyanis nem tudta vállalni a bolt és az italbolt két új online pénztárgépének a beszerzését, ezért visszaadta a működési engedélyt - írja a Beol.hu. A kiscsákóiak így nehéz helyzetbe kerültek: az alapvető élelmiszerek beszerzését vagy kondorosi, vagy nagyszénási utazással képesek csak megoldani, már aki lehetőségei és egészsége miatt képes

A várostól mintegy húsz kilométerre található településrészen körülbelül százan, többségükben idős emberek élnek. Amíg a bolt üzemeltetésére nem lesz újabb jelentkező, az ellátást valahogy meg kell oldani. Várhatóan a tanyagondnoki szolgálat nem heti egyszer, hanem kétszer megy majd Kiscsákóra.Nagyobb térképre váltás

A pénztárgép-cserére kötelezettek októbertől csak akkor üzemeltethetnek elektronikus naplóval nem rendelkező hagyományos pénztárgépet, ha van online kapcsolatra képes pénztárgép beszerzésére vonatkozó szerződésük, vagy a forgalmazó által visszaigazolt megrendelésük.

120 ezer forintnál azonban gyakorlatilag nincs olcsóbb gép a piacon. A kisvállalkozások többsége viszont 100 ezer forintnál többet nem tud pénztárgépre fordítani, még akkor sem, ha jogosult a gépenkénti 50 ezer forint támogatásra.

NEKED AJÁNLJUK
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16