7 °C Budapest

Kiscsákó a nagy vesztes: se bolt, se kocsma

Pénzcentrum
2013. október 24. 10:43

Az elmúlt héten bezárt a békési Kiscsákó egyetlen boltja. Az üzemeltető nem tudta vállalni a bolt és az italbolt két új online pénztárgépének a beszerzését.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Bolt nélkül marad az Orosházához tartozó Kiscsákó. Az üzemeltető vállalkozó ugyanis nem tudta vállalni a bolt és az italbolt két új online pénztárgépének a beszerzését, ezért visszaadta a működési engedélyt - írja a Beol.hu. A kiscsákóiak így nehéz helyzetbe kerültek: az alapvető élelmiszerek beszerzését vagy kondorosi, vagy nagyszénási utazással képesek csak megoldani, már aki lehetőségei és egészsége miatt képes

A várostól mintegy húsz kilométerre található településrészen körülbelül százan, többségükben idős emberek élnek. Amíg a bolt üzemeltetésére nem lesz újabb jelentkező, az ellátást valahogy meg kell oldani. Várhatóan a tanyagondnoki szolgálat nem heti egyszer, hanem kétszer megy majd Kiscsákóra.Nagyobb térképre váltás

A pénztárgép-cserére kötelezettek októbertől csak akkor üzemeltethetnek elektronikus naplóval nem rendelkező hagyományos pénztárgépet, ha van online kapcsolatra képes pénztárgép beszerzésére vonatkozó szerződésük, vagy a forgalmazó által visszaigazolt megrendelésük.

120 ezer forintnál azonban gyakorlatilag nincs olcsóbb gép a piacon. A kisvállalkozások többsége viszont 100 ezer forintnál többet nem tud pénztárgépre fordítani, még akkor sem, ha jogosult a gépenkénti 50 ezer forint támogatásra.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18