24 °C Budapest

Kamarai tagdíj: jön a 10 ezres büntetés

Pénzcentrum
2013. október 21. 09:32

Bevasalják a be nem fizetett ötezer forintos kamarai hozzájárulást a vállalkozásoktól, a behajtáskor az adóhatóság 10 ezer forintos bírságot is felszámít.

Megkezdték az elmaradt kamarai tagdíjak behajtását - írta a Magyar Nemzet. A lap hétfői számában Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) főtitkára elmondta, hogy Baranyában már 50 ügyet adtak át az adóhatóságnak. Az ötezer forintos hozzájárulást 2012-ben és 2013-ban kell fizetniük a vállalkozásoknak, a behajtáskor az adóhatóság 10 ezer forintos bírságot is felszámít.

A főtitkár tájékoztatása szerint a tavalyi kötelezettségnek eddig 540 ezer vállalkozó tett eleget, idén 390 ezer fizette be a hozzájárulást. Korábban 700 ezerre tették a kötelezettek számát, de ez idén kevesebb lehet, mert az agrárvállalkozások idén már nem az MKIK-hoz tartoznak.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?