Újabb bank kéri visszamenőleg a tranzakciós illetéket

Pénzcentrum
2013. szeptember 24. 10:32

Egy újabb bank hárítja át az ügyfeleire tranzakciós adó 208 százalékát kitevő különadót. A vállalkozók számlájáról szeptember 30-tól több részletben tűnik majd el a pénz - értesült a Pénzcentrum.hu .

Levelet kaptak az Erste ügyfelei is. A bank áthárítja az első negyedéves tranzakciós illeték elmaradása miatt kivetett különadót a vállalkozókra. Emlékezetes: a befizetett tranzakciós illeték 208 százalékát kitevő adót akarta áthárítani az Unicredit is, de miután a Pénzcentrum.hu kérdésére a PSZÁF kifejtette jogi aggodalmait, letett a tervéről.

Patai Mihály, az Unicredit elnök-vezérigazgatója akkor az ügyfelek negatív visszajelzésére hivatkozott, inkább 15 fiók bezárása és az ott dolgozók elbocsátása mellett döntött az egyéb költségek csökkentése mellett.

Az Erste levele:

A bank akkor jogszerűnek nevezte a lépést, mivel szerinte elég a közleményben jelezni, hogy minden tranzakciót terhelő költség az ügyfelet terheli. Ezzel szemben a PSZÁF véleménye, hogy ez egyoldalú szerződésmódosításnak minősül, mert a plusz díj nem a tranzakció idejében merül fel. Utólag meg nem lehet díjat áthárítani. Ez egyébként is egyoldalú szerződésmódosításnak minősül, amit 60 nappal a változás előtt írásban is be kell jelenteni a bankoknak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A fent is látható levélben az Erste hívja fel ügyfelei figyelmét, hogy szeptember utolsó napján számíthatnak egy nagyobb összeg levonására számlájukról. Ez jelentős terhet jelenthet a vállalkozásoknak, különösen a nagyobb forgalmat bonyolító, például kereskedelemmel foglalkozó cégeknek.

Az Erstéhez elküldtük kérdéseinket, eddig még nem kaptunk választ, amint megkapjuk, bővítjük cikkünket.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 3. kedd
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM