32 °C Budapest

Címke: cbre (21 cikk)

Pénzcentrum | 2018. november 23. 11:05

Nyeregben vannak a magyar dolgozók: nagyot koppanhat, aki nem lép időben

A munkaerő megszerzése és főleg megtartása ma már komoly kihívást jelent minden cég életében. Nem csoda, hogy az irodákat bérbeadó ingatlanos szereplőknek is az egyik legfontosabb feladatais lett az elmúlt években. De mit tehet a munkakörnyezet azért, hogy boldog és elkötelezett dolgozókkal teljen meg az iroda?

Nagy Bálint | 2018. április 3. 05:37

Észak-Korea oldhatja meg Magyarország munkaerő-piaci gondjait?

Nem vetné el azt a lehetőséget Magyarországon Dr. Páldi Tamás, hogy az építőipari cégek munkaerőhiányát Távol-keletről érkező vendégmunkásokkal orvosoljuk. A TriGranit HR igazgatójával többek között a régiós országok építőiparának, illetve ingatlanpiacának munkaerő-piaci hasonlóságairól; valamint a munkaerő árának emelkedő trendjéről, és a folyamat piaci hatásairól beszélgettünk.

Orosz Márton | 2012. szeptember 24. 05:27

Tesco, Auchan: mi mikor vásárolhatunk tőlük az interneten?

Egyelőre le vagyunk maradva a környező országokhoz képest az online kereskedelem területén, már ami a nagy üzletláncok internetes boltjait érinti. Az okok között elsősorban a magyar piac méretét és a gyenge vásárlóerőt találhatjuk, igaz, az üzletláncok készülnek a piacra lépésre. A Tesco például jövőre indítja online boltját Magyarországon.

Pénzcentrum | 2012. június 8. 09:05

Mi lesz Budapest szégyenfoltjával?

Egyelőre nem látszik, hogy mikor és ki fejezhetné be a betontorzóként álló Tópark-projektet, illetve a rózsadombi volt SZOT-szálló átépítését.

Pénzcentrum | 2012. január 21. 13:02

Milliárdosoknak készült Magyarország legdrágább lakása

Piacra került az ország talán legdrágább lakóingatlanaként is hasznosítható épülete az egykori Hatvany Villa helyén felépített Villa Budapest. Az egyik legimpozánsabbnak megálmodott magyarországi épületet, az eredeti tervek szerint rendezvényközpontot a világ legnevesebb szakemberei is segítettek újraálmodni, melyre a befektető a saját bevallása szerint eddig mintegy 16 évet és 2,5 milliárd forintot áldozott.

Pénzcentrum | 2011. szeptember 24. 08:07

Hódít az online vásárlás, csak egy dolog miatt aggódunk

A legfrissebb felmérések szerint megállíthatatlannak tűnik az online vásárlás további térnyerése. A jelek szerint a fogyasztók a technikai eszközök iránt érzett vonzalma ellenére az online biztonság miatt érzett aggodalom a virtuális vásárlás legnagyobb akadálya. Leginkább műszaki cikkeket veszünk online.