28 °C Budapest

Rendkívüli felmondás: szerződést bontott a magyar sikercég

2011. február 2. 17:32

A kecskeméti székhelyű Fornetti Európa Kft., a Fornetti Franchise jogok és know-how-k kizárólagos felhasználói jogosultja a napokban értesítette kereskedelmi partnereit arról, hogy az eddig Fornetti Pannon néven Igalon működő master franchise partnerével rendkívüli felmondással szerződést bontott.

A tavaly december 22-én megszületett döntést követően az igali telephelyű vállalkozás sem nevében, sem az általa forgalmazott termékek és szolgáltatások révén nem jogosult a Fornetti márkanév használatára. A Fornetti Pannon eddig Nyugat-Magyarország egy részét látta el Fornetti termékekkel.

A Fornetti Európa Kft., illetve a szintén kecskeméti székhelyű Fornetti Kft. a felmondás határidejétől a Magyar Köztársaság teljes területén teljes joggal ellátja a Fornetti Franchise Master képviseletét. Ennek következtében a Fornetti Franchise semmilyen felelősséget nem tud, és nem akar vállalni az Igalon gyártott péksüteményekért, illetve az onnan származó szolgáltatásokért.

Beletört a Fornetti Pannon foga a minőségi sztenderdekbe


A Fornetti Franchise azért kényszerült rendkívüli felmondással megszüntetni az együttműködést az igali vállalkozással, mert elfogadhatatlannak tartja a fogyasztók és a partnerek érdekeit szem előtt tartó sztenderdektől való bármilyen típusú eltérést az alapvetően élelmiszergyártó és szolgáltató profilban.


LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A látogatókat ez a közlemény fogadja a társaság honlapján


A Fornetti Európa Kft. és a Fornetti Kft. közleményét a Fornetti márkanév biztonságát a jövőben is használni szándékozó kiskereskedelmi partnerei és vásárlói tájékoztatása érdekében hozta nyilvánosságra.

A Fornetti nem csak hazánkban, de Európán belül, sőt azon kívül is jól ismert és bevezetett márkanév - a Fornetti franchise hálózata pedig Európa második-harmadik legnagyobb ilyen lánca. A Fornetti rendszeréhez jelenleg 26 ország tartozik. A cégcsoportban közel 10 000-en dolgoznak, és évente 50 millió kilogramm pékárut értésesítenek. A Bakutól Torontóig ívelő 7000 tagból álló franchise hálózat évente 200 millió eurós - jelenlegi árfolyamon 54 milliárd forint - forgalmat bonyolít. A Fornetti név az elmúlt évek alatt egyet jelentett a kedvező árú, magas minőségű pékáruval. Palásti József Franchise alapító-pékmester, a gyártási know-how-k és a hozzá kapcsolódó jogok kizárólagos tulajdonosa vallja és tanítja, hogy a vásárlói elégedettség elérése érdekében a termékek és szolgáltatások kiváló minősége, és a mindenek felett álló hibátlan élelmiszerbiztonság garantálása az a felelősség, amivel együtt kell élnie annak, aki a Fornetti Franchise munkájában részt akar venni.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 20. csütörtök
Rafael
25. hét
Június 20.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem