28 °C Budapest

Piacvezető lett a világ 9. legnagyobb országában a magyar cég

2011. február 1. 08:47

40%-os exportnövekedést ért el tavaly a magyar HELL Energy, amely teljes gyártását tavasztól Magyarországra, Szikszón épülő új üzemébe helyezi át. A népszerű energiaital a világ kilencedik legnagyobb területű országában, Kazahsztánban is hatalmas sikert aratott, hiszen tavaly, már a forgalomba kerülés évében piacvezető pozíciót szerzett. Ez nagyban annak köszönhető, hogy a helyi disztribúciós láncokban, összesen 34 ezer értékesítési ponton juthatnak hozzá a vásárlók. A HELL Energy 2011-re több mint 50%-os növekedést tervez a külpiacokon.

2010-es kazahsztáni piacra lépésével második legnagyobb külpiacát teremtette meg a magyar energiaital gyártój. A miskolci székhelyű vállalkozás tavaly több mint 4 millió dobozt értékesített a 15 millió lakosú szovjet utódállamban, de több másik FÁK államban is sikerrel vetette meg a lábát: a partnerek kiválasztását és a beviteli engedélyek beszerzését követően az idei év elején Oroszországba, Belorussziába és Kirgíziába is elindulnak az első szállítmányok, Ukrajnában pedig már jelenleg is folyik az értékesítés.

"Tavalyi exporttevékenységünk legnagyobb eredménye egyértelműen a kazahsztáni piacvezető pozíció megszerzése volt, amely egybevág a magyar gazdaság azon irányú törekvéseivel, miszerint az Európai Unió helyett a felértékelődött FÁK államok irányába terjeszkednek a vállalkozások. A Szikszón épülő üzemünknek köszönhetően - amely március végén kezdi meg a termelést - tavasztól még rugalmasabban tudjuk kiszolgálni külpiacainkat, amely további növekedést jelenthet majd exporteredményeinkben. Az elért 40%-os növekedés óriási sikerként könyvelhető el a szűkülő fogyasztással jellemezhető, nehézségekkel küzdő, gazdasági fejlődésében lelassult Európai Unióban" - mondta el Dunai András, a HELL Energy exportigazgatója.Az energiaital már 24 országban érhető el, a FÁK államokon kívül a vállalat célkeresztjében közép-kelet európai és nyugat-európai országok is megtalálhatóak: míg Görögországba és Spanyolországba a napokban indulnak az első szállítmányok, a szlovák, és - húsz millió eladott dobozzal - a román piac már négy éve igazolja a magyar energiaital térhódítását.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az exportigazgató bizakodó a jövőt illetően, tervük, hogy újdonsült nemzetközi piacaikon már a belépést követő első évben a top három brand közé kerüljenek, a harmadik évre pedig megszerezzék a piacvezető pozíciót.

 

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?