-1 °C Budapest

MLSZ-siker! Hollandia-Magyarország hat nappal a focivébé előtt

Pénzcentrum
2009. november 9. 09:17

A Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára szerint az idei évben erősödött a magyar foci presztízse. Bordás György - az ING korábbi elnök-vezérigazgatója - úgy véli, hogy rövidesen az UEFA és a FIFA sikerei mentén hasonlóan jól menedzselt vállalat lehet az MLSZ-ből is - írja a Napi.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A főtitkár elmondta, hogy a szövetség gazdálkodása meglehetősen zilált állapotban volt, amikor az új elnökség elkezdte a munkáját. Az elmúlt negyedévben sikerült visszafizetni a köztartozásokat, a 2009-es évet szerény plusszal zárhatja a szövetség.

A szövetség szép sikerként könyveli el, hogy az élvonalbeli bajnokik közvetítési díjára a korábbi összeg többszöröséért sikerült szerződni a Sport TV-vel. Több mérkőzés került a képernyőre, az egyesületeknek is több pénz jut, így javulhatnak a feltételek, ami a sportág fejlődését és a színvonal emelkedését eredményezheti.

A nagyválogatott ősszel még versenyben volt a továbbjutásért (bár ehhez a sorsolás is hozzájárult, mivel a selejtezők korai szakaszában játszottunk a könnyű ellenfelekkel), az U20-as csapat pedig világbajnoki bronzérmet szerzett.

A válogatott sokkal eladhatóbbá vált, amit mi sem igazol jobban, hogy az Európából elsőként kijutó Hollandia a magyar csapattal játssza le utolsó felkészülési mérkőzését a világbajnokság előtt (volt már ilyen a '94-es VB előtt, akkor 7-1-re kaptunk ki), de a szövetség megpróbál más neves csapatokkal is mérkőzéseket lekötni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 25. kedd
Pál
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?