0 °C Budapest

MLSZ-siker! Hollandia-Magyarország hat nappal a focivébé előtt

Pénzcentrum
2009. november 9. 09:17

A Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára szerint az idei évben erősödött a magyar foci presztízse. Bordás György - az ING korábbi elnök-vezérigazgatója - úgy véli, hogy rövidesen az UEFA és a FIFA sikerei mentén hasonlóan jól menedzselt vállalat lehet az MLSZ-ből is - írja a Napi.

A főtitkár elmondta, hogy a szövetség gazdálkodása meglehetősen zilált állapotban volt, amikor az új elnökség elkezdte a munkáját. Az elmúlt negyedévben sikerült visszafizetni a köztartozásokat, a 2009-es évet szerény plusszal zárhatja a szövetség.

A szövetség szép sikerként könyveli el, hogy az élvonalbeli bajnokik közvetítési díjára a korábbi összeg többszöröséért sikerült szerződni a Sport TV-vel. Több mérkőzés került a képernyőre, az egyesületeknek is több pénz jut, így javulhatnak a feltételek, ami a sportág fejlődését és a színvonal emelkedését eredményezheti.

A nagyválogatott ősszel még versenyben volt a továbbjutásért (bár ehhez a sorsolás is hozzájárult, mivel a selejtezők korai szakaszában játszottunk a könnyű ellenfelekkel), az U20-as csapat pedig világbajnoki bronzérmet szerzett.

A válogatott sokkal eladhatóbbá vált, amit mi sem igazol jobban, hogy az Európából elsőként kijutó Hollandia a magyar csapattal játssza le utolsó felkészülési mérkőzését a világbajnokság előtt (volt már ilyen a '94-es VB előtt, akkor 7-1-re kaptunk ki), de a szövetség megpróbál más neves csapatokkal is mérkőzéseket lekötni.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 5. kedd
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm