Foci-VB: Mivel várja Dél-Afrika a futballhuligánokat? - képpel

Pénzcentrum
2009. szeptember 1. 15:32

Szigorú fellépést, azonnali intézkedést és a stadionon belül elkülönített cellákat ígér a dél-afrikai rendőrség azoknak a fanatikusoknak, akik jövő évi labdarúgó világbajnokságon megpróbálják elrontani a többség szórakozását. Olvasóink betekintést nyerhetnek, hogy milyen körülmények várják a rendbontókat.

A helyi rendőrfőnök felhívta az európai és az angol futballhuligánok figyelmét, hogy Dél-Afrikában másabb körülmények uralkodnak, mint amit otthon megszokhattak. A fekete kontinens nem kisasszonyoknak való, a rendbontók sokkal súlyosabb megtorlásra számíthatnak, ha az utcán próbálnak meg randalírozni.

Átadták a rendbontóknak szánt cellákat

A stadionokon belül több 10 négyzetméter körüli cellát alakítottak ki, melyek 7-8 fő befogadására alkalmasak. A sivár, betonból készült gondolkodókban helyezik el a rendbontókat, akik gyorsított eljárásra és szigorú bírságokra számíthatnak. Az őrizetesekkel nem fognak kesztyűs kézzel bánni, a helyi rendőrség nem szereti a félmegoldásokat.

A rendvédelmi erőknek van gyakorlata a zavargások megfékezésében, nem idegenkednek vízágyú alkalmazásától sem, melyek az UV alatt világító festéket szórnak ki a delikvensekre, akiket később könnyebben azonosíthatnak az eljárás során.

A labdarúgó világbajnokság megrendezése egy heteken át tartó ünnep lesz az országban, nem engedik meg, hogy bizonyos csoportok ebbe belerondítsanak. A fokvárosi 68 ezer férőhelyes stadion tehát belülről is bemutatkozott, sokan nem is gondolták volna, hogy egy sportlétesítmény börtönként is szolgálhat.

NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem