Foci-VB: Mivel várja Dél-Afrika a futballhuligánokat? - képpel

Pénzcentrum
2009. szeptember 1. 15:32

Szigorú fellépést, azonnali intézkedést és a stadionon belül elkülönített cellákat ígér a dél-afrikai rendőrség azoknak a fanatikusoknak, akik jövő évi labdarúgó világbajnokságon megpróbálják elrontani a többség szórakozását. Olvasóink betekintést nyerhetnek, hogy milyen körülmények várják a rendbontókat.

A helyi rendőrfőnök felhívta az európai és az angol futballhuligánok figyelmét, hogy Dél-Afrikában másabb körülmények uralkodnak, mint amit otthon megszokhattak. A fekete kontinens nem kisasszonyoknak való, a rendbontók sokkal súlyosabb megtorlásra számíthatnak, ha az utcán próbálnak meg randalírozni.

Átadták a rendbontóknak szánt cellákat

A stadionokon belül több 10 négyzetméter körüli cellát alakítottak ki, melyek 7-8 fő befogadására alkalmasak. A sivár, betonból készült gondolkodókban helyezik el a rendbontókat, akik gyorsított eljárásra és szigorú bírságokra számíthatnak. Az őrizetesekkel nem fognak kesztyűs kézzel bánni, a helyi rendőrség nem szereti a félmegoldásokat.

A rendvédelmi erőknek van gyakorlata a zavargások megfékezésében, nem idegenkednek vízágyú alkalmazásától sem, melyek az UV alatt világító festéket szórnak ki a delikvensekre, akiket később könnyebben azonosíthatnak az eljárás során.

A labdarúgó világbajnokság megrendezése egy heteken át tartó ünnep lesz az országban, nem engedik meg, hogy bizonyos csoportok ebbe belerondítsanak. A fokvárosi 68 ezer férőhelyes stadion tehát belülről is bemutatkozott, sokan nem is gondolták volna, hogy egy sportlétesítmény börtönként is szolgálhat.

NEKED AJÁNLJUK
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16