21 °C Budapest

Foci-VB: Mivel várja Dél-Afrika a futballhuligánokat? - képpel

Pénzcentrum
2009. szeptember 1. 15:32

Szigorú fellépést, azonnali intézkedést és a stadionon belül elkülönített cellákat ígér a dél-afrikai rendőrség azoknak a fanatikusoknak, akik jövő évi labdarúgó világbajnokságon megpróbálják elrontani a többség szórakozását. Olvasóink betekintést nyerhetnek, hogy milyen körülmények várják a rendbontókat.

A helyi rendőrfőnök felhívta az európai és az angol futballhuligánok figyelmét, hogy Dél-Afrikában másabb körülmények uralkodnak, mint amit otthon megszokhattak. A fekete kontinens nem kisasszonyoknak való, a rendbontók sokkal súlyosabb megtorlásra számíthatnak, ha az utcán próbálnak meg randalírozni.

Átadták a rendbontóknak szánt cellákat

A stadionokon belül több 10 négyzetméter körüli cellát alakítottak ki, melyek 7-8 fő befogadására alkalmasak. A sivár, betonból készült gondolkodókban helyezik el a rendbontókat, akik gyorsított eljárásra és szigorú bírságokra számíthatnak. Az őrizetesekkel nem fognak kesztyűs kézzel bánni, a helyi rendőrség nem szereti a félmegoldásokat.

A rendvédelmi erőknek van gyakorlata a zavargások megfékezésében, nem idegenkednek vízágyú alkalmazásától sem, melyek az UV alatt világító festéket szórnak ki a delikvensekre, akiket később könnyebben azonosíthatnak az eljárás során.

A labdarúgó világbajnokság megrendezése egy heteken át tartó ünnep lesz az országban, nem engedik meg, hogy bizonyos csoportok ebbe belerondítsanak. A fokvárosi 68 ezer férőhelyes stadion tehát belülről is bemutatkozott, sokan nem is gondolták volna, hogy egy sportlétesítmény börtönként is szolgálhat.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 24. 08:05