-1 °C Budapest

Lebőgött a focivébé rendező kommunikációs rendszere! Győzött a galambposta

Pénzcentrum
2009. szeptember 10. 16:02

Egy Dél-Afrikai Köztársaságbeli számítástechnikai cég megelégelte, hogy órákba telik az adatátvitel a társaság egyes telephelyei között, ezért galambpostával tette próbára az ország legnagyobb internetszolgáltatóját. Megdöbbentő végeredmény született!

A Telkom rendszere nem elég, hogy drága, az elégtelen sávszélesség következtében még rendkívül lassú is. Ez kívánta bebizonyítani egy számítástechnikai cég, amely ehhez Winston, a 11 hónapos galamb segítségét vette igénybe.

A galamb a lábához rögzített adatkártyával alig 1 óra 8 perc alatt tette meg a cég két telephelye közötti 80 kilométeres távolságot, míg az interneten továbbított adatok letöltését 4 %-nál 2 óra 7 perc után megszakították.

A cég azért folyamodott a kísérlet végrehajtásához, mert megelégelték a csigatempójú adatátvitelt. A Telkom nem kívánta kommentálni az esetet. A 2010-es labdarúgó-világbajnokság rendezőjének kommunikációs rendszere mindenesetre lebőgött. A sportesemény megnyitása előtt azonban átadásra kerül egy új optikai kábelrendszer, ami felgyorsíthatja az adatátvitelt.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 9. 19:21
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem