20 °C Budapest

Lebőgött a focivébé rendező kommunikációs rendszere! Győzött a galambposta

Pénzcentrum
2009. szeptember 10. 16:02

Egy Dél-Afrikai Köztársaságbeli számítástechnikai cég megelégelte, hogy órákba telik az adatátvitel a társaság egyes telephelyei között, ezért galambpostával tette próbára az ország legnagyobb internetszolgáltatóját. Megdöbbentő végeredmény született!

A Telkom rendszere nem elég, hogy drága, az elégtelen sávszélesség következtében még rendkívül lassú is. Ez kívánta bebizonyítani egy számítástechnikai cég, amely ehhez Winston, a 11 hónapos galamb segítségét vette igénybe.

A galamb a lábához rögzített adatkártyával alig 1 óra 8 perc alatt tette meg a cég két telephelye közötti 80 kilométeres távolságot, míg az interneten továbbított adatok letöltését 4 %-nál 2 óra 7 perc után megszakították.

A cég azért folyamodott a kísérlet végrehajtásához, mert megelégelték a csigatempójú adatátvitelt. A Telkom nem kívánta kommentálni az esetet. A 2010-es labdarúgó-világbajnokság rendezőjének kommunikációs rendszere mindenesetre lebőgött. A sportesemény megnyitása előtt azonban átadásra kerül egy új optikai kábelrendszer, ami felgyorsíthatja az adatátvitelt.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?