2010 a lapostévék éve lehet Szlovákiában

Pénzcentrum
2009. október 26. 10:17

A Gfk Slovakia felmérése szerint északi szomszédunknál az év első felében 16,1 %-kal csökkent a háztartási gépek és berendezések forgalma a tavalyi volumenhez képest. Szakértők szerint jövő nyárra megugorhat a forgalom, különösen a lapostévék tekintetében, mivel a nemzeti válogatott kijutott a focivébére - írja a Napi.

A felmérés során a páraelszívók, a hűtőszekrények és a gázsütők kategóriájában 20 %-os csökkenést mértek. Az alacsonyabb árszintnek köszönhetően az online műszaki áruházak forgalma nem gyengült, ugyanakkor az általános hipermarketek sorra felszámolják ilyen részlegeiket, mert nem tudnak versenyezni a szakáruházakkal.

A különféle roncsprémiumok hulláma mára levonult Szlovákiában. Az egyes társaságok akcióinak kiértékelése még várat magára, az viszont bár biztosan mondható, hogy a szomszédos államok nemzeti valutáinak év közbeni erősödése minden árkedvezménynél többet segített a szlovák kiskereskedelem helyzetén.

Igazi slágertermék manapság nincs, bár a folyamatosan cserélődő mobiltelefonok mellett kelendőek az egyre olcsóbb lcd- és plazmatévék is. Vélemények szerint 2010 júniusára esetleg megugorhat a jobb tévékészülékek értékesítése - ekkor lesz a dél-afrikai futball-világbajnokság, ahová a szlovák válogatott már kijutott.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 1. vasárnap
Malvin
39. hét
Október 1.
A zene világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM