7 °C Budapest

2010 a lapostévék éve lehet Szlovákiában

Pénzcentrum
2009. október 26. 10:17

A Gfk Slovakia felmérése szerint északi szomszédunknál az év első felében 16,1 %-kal csökkent a háztartási gépek és berendezések forgalma a tavalyi volumenhez képest. Szakértők szerint jövő nyárra megugorhat a forgalom, különösen a lapostévék tekintetében, mivel a nemzeti válogatott kijutott a focivébére - írja a Napi.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A felmérés során a páraelszívók, a hűtőszekrények és a gázsütők kategóriájában 20 %-os csökkenést mértek. Az alacsonyabb árszintnek köszönhetően az online műszaki áruházak forgalma nem gyengült, ugyanakkor az általános hipermarketek sorra felszámolják ilyen részlegeiket, mert nem tudnak versenyezni a szakáruházakkal.

A különféle roncsprémiumok hulláma mára levonult Szlovákiában. Az egyes társaságok akcióinak kiértékelése még várat magára, az viszont bár biztosan mondható, hogy a szomszédos államok nemzeti valutáinak év közbeni erősödése minden árkedvezménynél többet segített a szlovák kiskereskedelem helyzetén.

Igazi slágertermék manapság nincs, bár a folyamatosan cserélődő mobiltelefonok mellett kelendőek az egyre olcsóbb lcd- és plazmatévék is. Vélemények szerint 2010 júniusára esetleg megugorhat a jobb tévékészülékek értékesítése - ekkor lesz a dél-afrikai futball-világbajnokság, ahová a szlovák válogatott már kijutott.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?