11 °C Budapest

Lebukott a szendvicsgyártó: honnan is van a csirkehús?

2009. november 2. 11:02

A Pret a Manger's Nagy-Britannia egyik legfelkapottabb szendvicsgyártója: a reklámszlogenje szerint mindig frissen készülő szendvicsekről azonban most meglepő dolog derült ki.

A Pret a Manger szendvicsek rendkívül népszerűek Nagy-Britanniában. A kiváló minőségű, mindig friss alapanyagairól ismert élelmiszergyártóról azonban meglepő dolog derült ki: Brazíliából szállítja a csirkehúst.

A cég szendvicseinek alapanyaga így több, mint 11 ezer kilométert utazik, amíg eljut a brit fogyasztókhoz. A Pret a Manger szerint azért szállítják Brazíliából a csirkehúst, mert ott sokkal jobban tartják az állatokat, így azok húsának is jobb a minősége.

 

Fotó: uk-cuisine.skyrock.com


Az is kiderült, hogy a Pret a Manger sushi-ját, - ami a reklámszlogen szerint kirobbanóan friss- szintén Dél-Amerikából, Chiléből szállítják.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Habár nincs arra bizonyíték, hogy a brazil hús bármilyen módon is káros lenne az egészségre, fogyasztóvédők szerint ez egyértelműen a vásárlók megtévesztése, hiszen ők abban a tudatban fogyasztják a cég termékeit, hogy friss, brit élelmiszert vásároltak. Ráadásul a Pret a Manger termékei valamelyest drágábbnak számítanak, mint más, hasonló élelmiszerek, és ezt az árkülönbséget épp a frissességre és a minőségre épülő hatékony marketinggel érik el.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 20. hétfő
Klaudia
12. hét
Március 20.
A verebek világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?