25 °C Budapest

Lebukott a szendvicsgyártó: honnan is van a csirkehús?

2009. november 2. 11:02

A Pret a Manger's Nagy-Britannia egyik legfelkapottabb szendvicsgyártója: a reklámszlogenje szerint mindig frissen készülő szendvicsekről azonban most meglepő dolog derült ki.

A Pret a Manger szendvicsek rendkívül népszerűek Nagy-Britanniában. A kiváló minőségű, mindig friss alapanyagairól ismert élelmiszergyártóról azonban meglepő dolog derült ki: Brazíliából szállítja a csirkehúst.

A cég szendvicseinek alapanyaga így több, mint 11 ezer kilométert utazik, amíg eljut a brit fogyasztókhoz. A Pret a Manger szerint azért szállítják Brazíliából a csirkehúst, mert ott sokkal jobban tartják az állatokat, így azok húsának is jobb a minősége.

 

Fotó: uk-cuisine.skyrock.com


Az is kiderült, hogy a Pret a Manger sushi-ját, - ami a reklámszlogen szerint kirobbanóan friss- szintén Dél-Amerikából, Chiléből szállítják.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Habár nincs arra bizonyíték, hogy a brazil hús bármilyen módon is káros lenne az egészségre, fogyasztóvédők szerint ez egyértelműen a vásárlók megtévesztése, hiszen ők abban a tudatban fogyasztják a cég termékeit, hogy friss, brit élelmiszert vásároltak. Ráadásul a Pret a Manger termékei valamelyest drágábbnak számítanak, mint más, hasonló élelmiszerek, és ezt az árkülönbséget épp a frissességre és a minőségre épülő hatékony marketinggel érik el.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem