0 °C Budapest

Lebukott a szendvicsgyártó: honnan is van a csirkehús?

2009. november 2. 11:02

A Pret a Manger's Nagy-Britannia egyik legfelkapottabb szendvicsgyártója: a reklámszlogenje szerint mindig frissen készülő szendvicsekről azonban most meglepő dolog derült ki.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Pret a Manger szendvicsek rendkívül népszerűek Nagy-Britanniában. A kiváló minőségű, mindig friss alapanyagairól ismert élelmiszergyártóról azonban meglepő dolog derült ki: Brazíliából szállítja a csirkehúst.

A cég szendvicseinek alapanyaga így több, mint 11 ezer kilométert utazik, amíg eljut a brit fogyasztókhoz. A Pret a Manger szerint azért szállítják Brazíliából a csirkehúst, mert ott sokkal jobban tartják az állatokat, így azok húsának is jobb a minősége.

 

Fotó: uk-cuisine.skyrock.com


Az is kiderült, hogy a Pret a Manger sushi-ját, - ami a reklámszlogen szerint kirobbanóan friss- szintén Dél-Amerikából, Chiléből szállítják.

Habár nincs arra bizonyíték, hogy a brazil hús bármilyen módon is káros lenne az egészségre, fogyasztóvédők szerint ez egyértelműen a vásárlók megtévesztése, hiszen ők abban a tudatban fogyasztják a cég termékeit, hogy friss, brit élelmiszert vásároltak. Ráadásul a Pret a Manger termékei valamelyest drágábbnak számítanak, mint más, hasonló élelmiszerek, és ezt az árkülönbséget épp a frissességre és a minőségre épülő hatékony marketinggel érik el.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 19. szerda
Sára, Márió
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?