24 °C Budapest

A Rossmann óriásraktára: mit csinálnak 25 ezer négyzetméteren?

2009. április 23. 17:30

Fejlesztő, bérlő és generálkivitelező együtt ünnepelt ma Üllőn. A logisztikai központokat és üzleti parkokat fejlesztő és kezelő globális ingatlancsoport, a Goodman a Rossmann Magyarország Kft.-vel és a Market Építő Zrt.-vel együtt vett részt a Goodman Üllő Airport Logisztikai Központ első, 27 ezer négyzetméteres raktárának bokrétaünnepségén.

A 2 780 négyzetméter irodával és közösségi terekkel kiegészülő 24 521 négyzetméteres raktárat a vezető német drogéria-lánc, a Rossmann magyarországi leányvállalata speciális üzleti és logisztikai igényeinek megfelelően alakítják ki. A létesítmény az első ütem az Üllő Airport Logisztikai Központban, amelyben összesen 155 000 négyzetméternyi fejlesztési terület áll rendelkezésre. A bérleti megállapodást és a gyors építkezést a Goodman, a Rossmann és a generálkivitelező Market Építő Zrt. a mai bokrétaünnepségen együtt ünnepelték.

A Goodman Airport Logisztikai Központ Üllőn, a budapesti agglomeráció egyik leggyorsabban fejlődő kereskedelmi és logisztikai csomópontjában helyezkedik el, közvetlenül az M4-es mellett, kiváló megközelíthetőséggel az M0 körgyűrűtől, vasúti és tömegközlekedési csomópontok közvetlen közelében, mindössze 3 kilométerre a ferihegyi repülőtértől. Mindezen földrajzi tényezők olyan helyi és nemzetközi vállalatok számára teszik ideálissá a központot, amelyeknek fontos Budapest, más magyarországi városok, valamint egész Közép-Európa könnyű megközelíthetősége.

A létesítmény több ütemben készül el, teljes befejezésekor 155 000 négyzetméternyi raktár- és irodaterületet kínál majd. Rendkívüli rugalmasságot biztosít mind kialakításában, amelynek köszönhetően az ügyfelek saját szükségletei érvényesülhetnek, mind az egyes fázisok befejezésének ideje terén (jellemzően 4-6 hónap). A standard kialakítás magában foglalja a rendkívüli be- és kirakodási kapacitást, a szabályozott hőmérsékletű tereket és a sprinkler oltórendszereket. Mivel a központ kis- és nagyméretű terek bérlésére is alkalmas, ideális mind kisebb átcsomagoló (ún. pick and pack) szolgáltatók, mind közepes és nagy nemzetközi gyártók számára, amelyeknek terjeszkedésükhöz a jelenleginél nagyobb telephelyre van szükségük.

A bérleti megállapodás aláírása és a bokrétaünnepség kapcsán Török Zsombor, a Goodman Magyarországért, Szlovákiáért és Csehországért felelős regionális igazgatója elmondta: "Örömünkre szolgál, hogy a Goodman Üllő Airport Logisztikai Központ első ütemének bérlőjeként olyan rangos vállalkozást tudhatunk ügyfelünknek, mint a Rossmann. A mai alkalommal egyaránt ünnepeljük a generálkivitelező Market Zrt. gyors és hatékony munkáját, valamint új partneri megállapodásunk kezdetét."

Ez az első projekt, amelyet a Goodman a Rossmann számára fejlesztett. A Rossmann döntésében meghatározó szerepet játszott az elhelyezkedés, valamint a Goodman által rövid idő alatt, versenyképes áron nyújtott built-to-suit megoldás.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Vanderer Tibor, a Rossmann Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott: "Számunkra nagy öröm a Goodmannel együtt dolgozni ezen a projekten, különösképpen mivel igen nagy figyelmet fordítanak az ügyfelek igényeire. Terveink szerint az újonnan épült Goodman Üllő Airport Logisztikai Központ raktárába helyezzük elosztó központunkat."

Mikusi Róbert, a Market Építő Zrt. fejlesztési vezérigazgató-helyettese elmondta: "Nagyszerű dolog együttműködni a világ egyik vezető tőzsdei ingatlancsoportjával. Ügyfél-központú hozzáállásának megfelelően a Goodman minőségi ingatlanokat kínál bérlői számára. Nagy öröm részt venni egy ilyen sikeres projektben hazánk új logisztikai centrumában."

Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm