20 °C Budapest

A Rossmann óriásraktára: mit csinálnak 25 ezer négyzetméteren?

2009. április 23. 17:30

Fejlesztő, bérlő és generálkivitelező együtt ünnepelt ma Üllőn. A logisztikai központokat és üzleti parkokat fejlesztő és kezelő globális ingatlancsoport, a Goodman a Rossmann Magyarország Kft.-vel és a Market Építő Zrt.-vel együtt vett részt a Goodman Üllő Airport Logisztikai Központ első, 27 ezer négyzetméteres raktárának bokrétaünnepségén.

A 2 780 négyzetméter irodával és közösségi terekkel kiegészülő 24 521 négyzetméteres raktárat a vezető német drogéria-lánc, a Rossmann magyarországi leányvállalata speciális üzleti és logisztikai igényeinek megfelelően alakítják ki. A létesítmény az első ütem az Üllő Airport Logisztikai Központban, amelyben összesen 155 000 négyzetméternyi fejlesztési terület áll rendelkezésre. A bérleti megállapodást és a gyors építkezést a Goodman, a Rossmann és a generálkivitelező Market Építő Zrt. a mai bokrétaünnepségen együtt ünnepelték.

A Goodman Airport Logisztikai Központ Üllőn, a budapesti agglomeráció egyik leggyorsabban fejlődő kereskedelmi és logisztikai csomópontjában helyezkedik el, közvetlenül az M4-es mellett, kiváló megközelíthetőséggel az M0 körgyűrűtől, vasúti és tömegközlekedési csomópontok közvetlen közelében, mindössze 3 kilométerre a ferihegyi repülőtértől. Mindezen földrajzi tényezők olyan helyi és nemzetközi vállalatok számára teszik ideálissá a központot, amelyeknek fontos Budapest, más magyarországi városok, valamint egész Közép-Európa könnyű megközelíthetősége.

A létesítmény több ütemben készül el, teljes befejezésekor 155 000 négyzetméternyi raktár- és irodaterületet kínál majd. Rendkívüli rugalmasságot biztosít mind kialakításában, amelynek köszönhetően az ügyfelek saját szükségletei érvényesülhetnek, mind az egyes fázisok befejezésének ideje terén (jellemzően 4-6 hónap). A standard kialakítás magában foglalja a rendkívüli be- és kirakodási kapacitást, a szabályozott hőmérsékletű tereket és a sprinkler oltórendszereket. Mivel a központ kis- és nagyméretű terek bérlésére is alkalmas, ideális mind kisebb átcsomagoló (ún. pick and pack) szolgáltatók, mind közepes és nagy nemzetközi gyártók számára, amelyeknek terjeszkedésükhöz a jelenleginél nagyobb telephelyre van szükségük.

A bérleti megállapodás aláírása és a bokrétaünnepség kapcsán Török Zsombor, a Goodman Magyarországért, Szlovákiáért és Csehországért felelős regionális igazgatója elmondta: "Örömünkre szolgál, hogy a Goodman Üllő Airport Logisztikai Központ első ütemének bérlőjeként olyan rangos vállalkozást tudhatunk ügyfelünknek, mint a Rossmann. A mai alkalommal egyaránt ünnepeljük a generálkivitelező Market Zrt. gyors és hatékony munkáját, valamint új partneri megállapodásunk kezdetét."

Ez az első projekt, amelyet a Goodman a Rossmann számára fejlesztett. A Rossmann döntésében meghatározó szerepet játszott az elhelyezkedés, valamint a Goodman által rövid idő alatt, versenyképes áron nyújtott built-to-suit megoldás.

Vanderer Tibor, a Rossmann Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott: "Számunkra nagy öröm a Goodmannel együtt dolgozni ezen a projekten, különösképpen mivel igen nagy figyelmet fordítanak az ügyfelek igényeire. Terveink szerint az újonnan épült Goodman Üllő Airport Logisztikai Központ raktárába helyezzük elosztó központunkat."

Mikusi Róbert, a Market Építő Zrt. fejlesztési vezérigazgató-helyettese elmondta: "Nagyszerű dolog együttműködni a világ egyik vezető tőzsdei ingatlancsoportjával. Ügyfél-központú hozzáállásának megfelelően a Goodman minőségi ingatlanokat kínál bérlői számára. Nagy öröm részt venni egy ilyen sikeres projektben hazánk új logisztikai centrumában."

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 26. 16:07