13 °C Budapest

A Rossmann óriásraktára: mit csinálnak 25 ezer négyzetméteren?

2009. április 23. 17:30

Fejlesztő, bérlő és generálkivitelező együtt ünnepelt ma Üllőn. A logisztikai központokat és üzleti parkokat fejlesztő és kezelő globális ingatlancsoport, a Goodman a Rossmann Magyarország Kft.-vel és a Market Építő Zrt.-vel együtt vett részt a Goodman Üllő Airport Logisztikai Központ első, 27 ezer négyzetméteres raktárának bokrétaünnepségén.

A 2 780 négyzetméter irodával és közösségi terekkel kiegészülő 24 521 négyzetméteres raktárat a vezető német drogéria-lánc, a Rossmann magyarországi leányvállalata speciális üzleti és logisztikai igényeinek megfelelően alakítják ki. A létesítmény az első ütem az Üllő Airport Logisztikai Központban, amelyben összesen 155 000 négyzetméternyi fejlesztési terület áll rendelkezésre. A bérleti megállapodást és a gyors építkezést a Goodman, a Rossmann és a generálkivitelező Market Építő Zrt. a mai bokrétaünnepségen együtt ünnepelték.

A Goodman Airport Logisztikai Központ Üllőn, a budapesti agglomeráció egyik leggyorsabban fejlődő kereskedelmi és logisztikai csomópontjában helyezkedik el, közvetlenül az M4-es mellett, kiváló megközelíthetőséggel az M0 körgyűrűtől, vasúti és tömegközlekedési csomópontok közvetlen közelében, mindössze 3 kilométerre a ferihegyi repülőtértől. Mindezen földrajzi tényezők olyan helyi és nemzetközi vállalatok számára teszik ideálissá a központot, amelyeknek fontos Budapest, más magyarországi városok, valamint egész Közép-Európa könnyű megközelíthetősége.

A létesítmény több ütemben készül el, teljes befejezésekor 155 000 négyzetméternyi raktár- és irodaterületet kínál majd. Rendkívüli rugalmasságot biztosít mind kialakításában, amelynek köszönhetően az ügyfelek saját szükségletei érvényesülhetnek, mind az egyes fázisok befejezésének ideje terén (jellemzően 4-6 hónap). A standard kialakítás magában foglalja a rendkívüli be- és kirakodási kapacitást, a szabályozott hőmérsékletű tereket és a sprinkler oltórendszereket. Mivel a központ kis- és nagyméretű terek bérlésére is alkalmas, ideális mind kisebb átcsomagoló (ún. pick and pack) szolgáltatók, mind közepes és nagy nemzetközi gyártók számára, amelyeknek terjeszkedésükhöz a jelenleginél nagyobb telephelyre van szükségük.

A bérleti megállapodás aláírása és a bokrétaünnepség kapcsán Török Zsombor, a Goodman Magyarországért, Szlovákiáért és Csehországért felelős regionális igazgatója elmondta: "Örömünkre szolgál, hogy a Goodman Üllő Airport Logisztikai Központ első ütemének bérlőjeként olyan rangos vállalkozást tudhatunk ügyfelünknek, mint a Rossmann. A mai alkalommal egyaránt ünnepeljük a generálkivitelező Market Zrt. gyors és hatékony munkáját, valamint új partneri megállapodásunk kezdetét."

Ez az első projekt, amelyet a Goodman a Rossmann számára fejlesztett. A Rossmann döntésében meghatározó szerepet játszott az elhelyezkedés, valamint a Goodman által rövid idő alatt, versenyképes áron nyújtott built-to-suit megoldás.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Vanderer Tibor, a Rossmann Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott: "Számunkra nagy öröm a Goodmannel együtt dolgozni ezen a projekten, különösképpen mivel igen nagy figyelmet fordítanak az ügyfelek igényeire. Terveink szerint az újonnan épült Goodman Üllő Airport Logisztikai Központ raktárába helyezzük elosztó központunkat."

Mikusi Róbert, a Market Építő Zrt. fejlesztési vezérigazgató-helyettese elmondta: "Nagyszerű dolog együttműködni a világ egyik vezető tőzsdei ingatlancsoportjával. Ügyfél-központú hozzáállásának megfelelően a Goodman minőségi ingatlanokat kínál bérlői számára. Nagy öröm részt venni egy ilyen sikeres projektben hazánk új logisztikai centrumában."

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem