DM vagy Rossmann? Most kiderül!

Pénzcentrum
2009. március 28. 05:55

Attól még, hogy válság van, az élet nem áll meg. Enni kell, utána szépen fogat mosni és néha a lakást is ki kell takarítani. Utánajártunk, mennyibe is kerül a két legnagyobb drogériában egy átlagos pasilakás higiéniai felszerelése.

Egyedül lakom, minimális háztartást vezetek, nincsenek nagy igényeim a különféle kozmetikumok és csecsebecsék iránt. Mondhatni, háztartási fronton igazán válságmenedzsmentet folytatok. Nem is szoktam messzebb menni a legközelebbi drogériánál, ha valamire szükségem van, viszont hála a belvárosi szerkesztőségnek, hazafelé útba esik egy Rossmann és egy Drogerie Markt is.

Híven ahhoz a politikához, hogy nem csak beszélünk arról, hogyan lehet spórolni, de magunk is igyekszünk megfogadni a tanácsainkat, ezúttal megnéztem, mibe is kerülnek a mindennapjaimban használt higiéniai termékek, mielőtt megvettem volna őket. És rá kellett döbbennem, hogy milyen komoly különbség van az árak között a két cégnél. Persze ebben nyilván közrejátszott az is, hogy nem lehetett összeállítani olyan terméklistát, amelyben ne szerepelt volna itt vagy ott egy-egy akció.

Meglepő módon az akciók sem feltétlenül jelent megtakarítást, legalábbis a Domestos esetében nem. A tisztítószer ára ugyanis mindkét boltban hajszálra megegyezett 429 forint volt, a dm-ben viszont akciósként hirdették. A másik olyan termék, mely gondolkodás nélkül bármelyik boltban beszerezhető, a Gillette Sensitive borotvahab (zselé) volt, mely 899 forintba került. A többi tételnél azonban komoly eltérések adódtak.

A Colgate Total fogkrém a dm-ben 399 forint volt, míg a Rossmannban akciósan 80 forinttal olcsóbban hozzá lehetett jutni, ami azért 20 százalékos árkülönbséget jelent. Szintén óriási volt az eltérés a Wc-papírok terén: a három rétegű Zewa-papírból nyolc tekercs az előbbi boltban 569, utóbbiban 699 forintba került, ami szintén csaknem 20 százaléknak felel meg.

A Fa tusfürdő a dm-ben akciósan 399, a Rossmannban 429 forintba került, a hozzá illatban passzoló golyósdezodor 469, illetve 499 forintot kóstál. A korpásodás elleni Baba sampon árait mindkét bolt a golyósdezodoréhoz igazította, vagyis egy fillér eltérés a két termék ára között, akármelyik boltban is néztem. A 250 milliliteres Nivea testápoló a Rossmannban 799, a dm-ben 899 forintba került, igaz ez utóbbi nem a klasszikus krém, hanem testápoló tej volt, de mivel férfi vagyok, fogalmam sincs, mi a különbség a kettő között. Szerintem mindkettő hidratál.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mosószerből nem találtam azonos kiszerelést: a Persil Color folyékony mosószer másfél literes kiszerelésben 1749 forintba került a dm-ben, míg a háromliteres 3599 forintért adták a Rossmannban. Literenkénti árra lebontva viszont a dm 1167 forinttal megelőzi az 1200 forintos Rossmannt, vagyis legalábbis e téren megdőlt az alapszabály, mi szerint a nagyobb kiszerelés olcsóbb.

Összességében a két kosár közt mindössze 73 forint a különbség, ami nem egy komoly összeg, alig 1,3 százalék. Ha azonban kiválogatjuk a legjobb ajánlatokat az egyes üzletekben, az összeg máris 4620 forint, ami azért rögtön több mint ezer forintot jelent, vagyis csaknem 20 százalékkal olcsóbban megúszhatjuk a vásárlást. Azért az ezer forintért már megéri a negyed órás kitérő.  És mielőtt kérdezné valaki: mosogatószert nem is néztem, öt éve vettem öt litert, azóta is van belőle...

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. február 24. 09:38
A Magyar Bírói Egyesület levélben fejezte ki mélységes aggodalmát Varga Zs. Andrásnak, a Kúria elnök...
Holdblog  |  2024. február 24. 06:36
Több alkalommal írtam már a HOLDBLOG hasábjain az európai futball és a Premier League átalakulásáról...
KonyhaKontrolling  |  2024. február 23. 20:04
Korábban ígértem, hogy beszámoljak a sabbaticalról, ezért most megteszem. Sajnos a bejegyzés írásána...
Bankmonitor  |  2024. február 23. 15:14
Ma már szinte mindenki tudja, hogy léteznek akár teljesen ingyenes bankszámlák is, a költségtényező...
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 24. szombat
Szökõnap
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem