18 °C Budapest

Megújul a belváros, de mennyiért?

2009. április 23. 12:30

Letették az alapkövét és aláírták a támogatási szerződését a budapesti belváros új főutcájának csütörtökön. A Budapest Szíve program részeként, több mint 1,9 milliárd forintos európai uniós támogatással teljesen megújul a főváros V. kerületének egy impozáns része.

Így nem csak a turisták számára teszik vonzóbbá a belvárost, de az autósforgalom csökkenésével élhetőbb környezetet teremtenek a kerület lakóinak is.

Csaknem 5,5 milliárdos városrehabilitációs programot indít az V. kerület - Belváros-Lipótváros - önkormányzata európai uniós támogatással: a Kecskeméti utcától a Szervita téren és az Erzsébet téren át az Október 6. utcáig tartó szakaszt az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiemelt projektjeként teljesen felújítják, s új főutcát alakítanak ki a patinás városrészben.

Az összesen 1,9 milliárd forintos, nagyobbrészt európai uniós támogatással megvalósuló városrehabilitációs program részeként összekapcsolják és díszburkolattal látják el a Kecskeméti utca - Egyetem tér - Károlyi Mihály utca - Petőfi Sándor utca - Bécsi utca - Erzsébet tér - Október 6. utca közötti szakaszt. Az így kialakítandó, új főutca mellett díszburkolatot, új közvilágítást és növényzetet kapnak a környező kis utcák is.

A kerület életében az egyik legnagyobb szabású európai uniós fejlesztés eredményeként az itt lakók és az idelátogató turisták egy év múlva ilyenkor birtokba vehetik az immár élhetőbb budapesti Belváros-Lipótváros új főutcáját.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?