10 °C Budapest

Megújul a belváros, de mennyiért?

2009. április 23. 12:30

Letették az alapkövét és aláírták a támogatási szerződését a budapesti belváros új főutcájának csütörtökön. A Budapest Szíve program részeként, több mint 1,9 milliárd forintos európai uniós támogatással teljesen megújul a főváros V. kerületének egy impozáns része.

Így nem csak a turisták számára teszik vonzóbbá a belvárost, de az autósforgalom csökkenésével élhetőbb környezetet teremtenek a kerület lakóinak is.

Csaknem 5,5 milliárdos városrehabilitációs programot indít az V. kerület - Belváros-Lipótváros - önkormányzata európai uniós támogatással: a Kecskeméti utcától a Szervita téren és az Erzsébet téren át az Október 6. utcáig tartó szakaszt az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiemelt projektjeként teljesen felújítják, s új főutcát alakítanak ki a patinás városrészben.

Az összesen 1,9 milliárd forintos, nagyobbrészt európai uniós támogatással megvalósuló városrehabilitációs program részeként összekapcsolják és díszburkolattal látják el a Kecskeméti utca - Egyetem tér - Károlyi Mihály utca - Petőfi Sándor utca - Bécsi utca - Erzsébet tér - Október 6. utca közötti szakaszt. Az így kialakítandó, új főutca mellett díszburkolatot, új közvilágítást és növényzetet kapnak a környező kis utcák is.

A kerület életében az egyik legnagyobb szabású európai uniós fejlesztés eredményeként az itt lakók és az idelátogató turisták egy év múlva ilyenkor birtokba vehetik az immár élhetőbb budapesti Belváros-Lipótváros új főutcáját.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 24. szombat
Szökõnap
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem