Mennyit tesznek a zsebedbe a bankok? - Nem mindegy hova fordulsz...

Pénzcentrum
2007. szeptember 4. 05:55

Magánszemély vagy vállalkozás? A Pénzcentrum.hu rendszeresen összeállítást közöl a lekötött betétek kamataival kapcsolatosan. Az egyes banki honlapokat böngészve arra lettünk kíváncsiak, mekkora kamatot kapunk, ha vállalatként kötjük le betétünket, és ez milyen irányban, mennyivel tér el attól, mint amit magánszemélyként kapnánk pénzünkért. Ugyanis egyáltalán nem mindegy, mennyit ér a banknak pénzünk!

Mit figyeltünk?

Az összeállítás elkészítésekor (2007. szeptember 3.) összesen 11 bank (Budapest Bank, CIB Bank, Citibank, Erste Bank, Inter-Európa Bank, K&H Bank, MKB Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank, UniCredit Bank, Volksbank) honlapját és kondíciós listáit kerestük fel.

Igyekeztünk az összehasonlíthatóság kedvéért olyan összegeket, illetve lehetséges lekötési futamidőket kiválasztani, amelyek mind a lakossági, mind a vállalati üzletágban releváns alternatívát kínálnak.

1, 3 és 6 hónapos lekötési időtávon 1, 5, 10 millió forintos lekötési időtávra vonatkozó lekötött betéti kamatokat vizsgáltunk, és hasonlítottunk össze. Mindenhol az egyszeri lekötött betétek EBKM mutatóját vettük figyelembe.


Őrületes különbségek

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

1 hónap nem nagy idő

Az 1 hónapos időtávon összegtől és pénzmennyiségtől függ, hogy hol érdemes lekötni betétünket. Azt mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy alacsonyabb összeg általában magasabb különbözettel jár.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?