Új kedvenc autója van a magyaroknak? Megelőzi a Vitarát, brutál sokat adtak el

2019. július 4. 11:04

Hamarosan vélhetően már nem a Suzuki Vitara lesz Magyarország legkedveltebb autója, legalábbis az eladási statisztikák alapján házon belülről taszíthatják le a trónról. Ha ugyanis ez így megy tovább, év végére már az SX4 S-Cross lesz a legtöbbet eladott autó hazánkban. A Pénzcentrum megszerezte a féléves adatokat, szemezgettünk is belőlük!

Szinte minden rekord megdőlt, régen vettek ennyi új autót a magyarok az első fél évben, mint idén: összességében 74543 új kocsi állt forgalomban az első hat hónapban, ez durván 4 ezerrel több, mint 2018 hasonló időszakában, 2017-hez képest pedig 20 ezer körüli a növekedés. A Datahouse friss adatai szerint idén sincs friss változás az első helyen, a magyarok kedvenc márkája továbbra is toronymagasan a Suzuki, amiből 6 hónap alatt 11698-at helyeztek forgalomba. A lenti csárton is látható, hogy a második a Ford lett 7051 új autóval, a harmadik helyen a Skoda áll 6486-tal.

Stabilan jön fel a Dacia is, amely az év felénél a hetedik helyen áll, de január és június között több mint ezerrel többet adtak el belőle, mint tavaly ilyenkor. Akár a negyedik Opelt is beérheti év végére, főképpen, hogy a július elsején elindult nagycsaládos autótámogatással igen jutányos áron lehet megvenni a 7 személyes Lodgy-t, amelyből még a kereskedők is készlethiányra számítanak.

Autót vennél, de szűkös a keret? A Pénzcentrum autóhitel-kalkulátorával megtalálhatod a legjobb finanszírozást!

Megfigyelhető, hogy a 2019-es első félévben a top 20 márkából szinte mindegyiknek nőttek a számai az előző évek ugyanezen időszakához képest.

Feltörnek a kisautók

A kategóriánkénti bontásban is vannak érdekességek: az első félévben 1211-gyel több kisautót adtak el, mint 2018 első hat hónapjában, de SUV-ból is szépen fogyott, ahogyan a mini-kategória is szépen nőtt. Ellenben luxuskocsiból kevesebb állt forgalomba Magyarországon, mint 2018 első hat hónapjában.

Összességében még mindig SUV-mániában ég az ország: több mint 27 ezer darabot helyeztek forgalomba január és június vége között. Tartja magát az alsó-középosztály is, amelyből majdnem 21 ezer újat regisztrált a Datahouse. Nincs veszélyben a kisautók harmadik helye sem, 11181 ilyen új autó került forgalomba 6 hónap alatt.

Visszaesett a magyarok kedvenc autója

Hajszállal ugyan, de az eladásokat még mindig a Suzuki Vitara vezeti az SX4 S-Cross előtt: a SUV-ból - amelyet mi is teszteltünk - 5093 darab állt forgalomba az első fél vében, ami tavalyhoz képest elég radikális visszaesés. 2018 első hat hónapjában ugyanis még 7216 Vitarát regisztrált a statisztikákat készítő cég - ez 29,42 százalékos visszaesés egyetlen év alatt. Pedig a magyarok korábban valósággal megőrültek a Suzuki terepjárójáért: májusban a magyar forgalmazó még készlethiányról is beszámolt - annyit rendeltek Magyarországon, hogy nem tudtak időre szállítani.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ehhez képest az S-Cross szárnyra kapott: 4703 fogyott belőle, több mint kétezerrel több, mint tavaly, amio 76,61 százalékos növekedést jelent.

A 20 legtöbbet eladott autót felsorakoztató ábránkon még szembetűnőbb a Vitara visszaesése, és az S-Cross csúcstámadása: utóbbi megelőzte a Skoda Octaviát 2018 első félévéhez képest, így a VW-konszern modellje most a harmadik legtöbbet eladott autó lett. Negyedik a Dacia Duster, amelyet mi is kipróbáltunk: ebből a cikkből megtudhatod, van-e alapja a népszerűségének!

Az ötödik helyre befutott a Renault Clio, amely egyben a magyarok kedvenc kisautója is lett.

Autót vennél, de szűkös a keret? A Pénzcentrum autóhitel-kalkulátorával megtalálhatod a legjobb finanszírozást!

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem