2 °C Budapest
Készlethiány a magyarok kedvenc autójából: nem győzik leszállítani a rendeléseket

Készlethiány a magyarok kedvenc autójából: nem győzik leszállítani a rendeléseket

2019. május 6. 15:31

Még a gyártó sem számított arra, hogy ennyi Suzuki Vitara fog elkelni Magyarországon: a cég megerősítette, jelenleg csak késve tudják leszállítani az új kocsikat. Elmondták, egy alkatrészből kevés az utánpótlás, de dolgoznak a probléma megoldásán. Vitarából adták el a legtöbbet Magyarországon az első negyedévben, úgy tűnik, a trend nem fog megszakadni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Úgy tűnik, nem csökken az érdeklődés az országban a Suzuki Vitara iránt: a japán SUV kiszállításában késésekről számoltak be a közösségi médiában a vásárlók.

A jelenlegi rövidtávú lassulást két tényező okozza: az egyik a hazai és nemzetközi megnövekedett kereslet, a másik pedig egy alkatrész ellátási probléma, s mindez együttesen eredményezi a Vitara modellek szállítási határidejének átmeneti megnövekedését. A vállalat folyamatosan dolgozik a nehézségek elhárításán, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy vásárlóinkat ismét a tőlünk megszokott, a hazai piacon az egyik legrövidebb szállítási határidővel szolgáljuk ki

- írta a Suzuki Magyarország az Index kérdésére, tehát valóban, még a gyártó sem számított arra, hogy ennyi fog fogyni a Vitarából.

Irdatlanul sokat vettek a magyarok

A Pénzcentrum írta meg, hogy hazánkban megdőlt az újautó eladások negyedéves rekordja idén: januártól márciusig 34335 új autót regisztráltak hazánkban a Datahouse adatai szerint.

Autót vennél, de szűkös a keret? A Pénzcentrum autóhitel-kalkulátorával megtalálhatod a legjobb finanszírozást!

A cégtől kapott statisztikákból kiderült, hogy 2019 első negyedét toronymagasan a Suzuki nyerte 5325 darabbal.

A japán márka átvette az uralmat a 20 legtöbbet eladott modell listáján: a Vitara vezet 2255 kocsival, de feljött mellé az SX4 S-Cross is 2088-cal. További részletek ebben a cikkben.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2022. január 16. vasárnap
Gusztáv
2. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?