Már 12 ezerből is kijön a balatonparti hosszú hétvége egy háromfős családnak

2018. április 26. 14:00

Tombol a tavasz, és ahogy egyre jobb idő van, egyre többen töltik aktív pihenéssel a hétvégéket. Ráadásul rövid időn belül két hosszú hétvégének is örülhetünk: május 1-je keddre esik, így szabad lesz április 28-a szombat, 29-e vasárnap, április 30-a hétfő és persze május 1-je. Pünkösd pedig május 20-ára, vasárnapra és május 21-re, hétfőre esik. Sokan elutaznak a négy, illetve háromnapos víkendet kihasználva.

Beköszöntött a tavasz, sőt, időnként már kifejezetten nyárias az idő, nem meglepő, hogy sokan aktív pihenéssel töltik a hétvégéket. Ráadásul rövid időn belül két hosszú hétvégének is örülhetünk: május 1-je keddre esik, így szabad lesz április 28-a szombat, 29-e vasárnap, április 30-a hétfő és persze május 1-je. Pünkösd pedig május 20-ára, vasárnapra és május 21-re, hétfőre esik.Sokan elutaznak a négy, illetve háromnapos víkendet kihasználva.

Aki teheti, valamelyik fürdővárosba menekül. A Szállás.hu adatai szerint a legnépszerűbb belföldi úticél Eger és Gyula, a harmadik helyen pedig Budapest áll. A szállásfoglaló oldal kiemeli, a vendégek minden 5. alkalommal SZÉP-kártyával fizetik a számlát, melynek átlagos értéke 71 764 forint.A foglalások közel fele vendégházba és apartmanba szól, a másik része főként panzióba, három- vagy négycsillagos hotelbe. A legtöbben egyébként két éjszakára érkeznek, és 3 főre foglalnak.

Az interneten keresgélve bőven találni még szállást április 27, pénteki érkezéssel és május 1-jei távozással két felnőtt és egy 6 éves gyermek számára, még a legfelkapottabb fürdővárosokban is. Egerben például egy háromfős család ellátás nélkül 40 ezer forintból úszhatja meg egy belvárostól távoli, szerényen felszerelt szálláshelyen. Ha viszont hotelbe mennénk és reggelire is vágyunk, már mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni: az egyik szálláskereső honlapon találtunk egy háromcsillagos szállodát, 4 éjszakára reggelivel 152 ezer forintba kerül. Négycsillagos hotelbe, félpanzióval 200 ezer forint körüli összegből jön ki a családi kiruccanás. Ha Gyulához kapnánk kedvet, apartmant 90 ezer forint körüli összegért foglalhatunk még, de gyorsan fogynak a szabad szobák, van rá esély, hogy ma már nem találunk szállást.

Ha viszont rugalmasak vagyunk, egész olcsón megúszhatjuk a hétvégi pihenést. Balatonakarattyán találtunk olyan apartmant, ahol saját konyhás, 1 hálóteres kis lakrész 4 éjszakára ellátás nélkül mindössze 12 ezer forintba kerül, de Keszthelyen egy vendégházban egy háromágyas szoba is mindössze 24 ezer forint. 30 ezerért Hajdúszoboszlón is találtunk szállást vendégházban, és Harkányban is foglalhatunk enyniért. Viszont ez esetben az étkezés költségével még számolni kell.

Abban az esetben, ha wellnessre vágynánk, 60 ezer alatt nem nagyon lehet megúszni az utazást. Zalakaroson találtunk olyan apartmant, ahol ellátás nélkül 56 ezer forintért szállhat meg a család, viszont van medence és szauna is. Nagyjából ennyibe kerül, ha a családdal Abádszalókra vagy Hévízre mennénk és ragaszkonánk a beltéri medencéhez és/vagy jacuzzihoz és/vagy szaunához. Balatonföldváron is találtunk wellness részleggel, a vízparttól 2 perc sétára található háromcsillagos szállodát, ami 4 éjszakára 70 ezer forint.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Félpanzióval és wellness-szel viszont már jóval drágább a dolog. Mezőkövesden egy négycsillagos szállodában félpanzióval két felnőtt és egy gyerek számára 4 éjszaka 120 ezer forint körül foglalható, Kecskeméten találtunk viszont hasonló paraméterekkel hotelben szabad szobát kicsivel több mint 100 ezer forintért.

A szállásportálokon böngészve rengeteg ajánlatot találni, viszont gyorsan fogynak a szobák. Sok helyen feltüntetik, hogy már csak 1-2 szabad szoba van, épp ezért foglalás előtt érdemes felhívni az apartman / hotel recepcióját, és érdeklődni, valóban vannak-e még szabad szobák.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm