2020. december 5. szombat Vilma

Kicsinálhatja a balatoni szezont a munkaerőhiány?

  • MTI
  • 2017. április 21. péntek 08:32

Erős szezonra számítanak a Balaton-parti vendéglátóipari egységek - írta pénteki számában a Világgazdaság.

Ha az időjárás nem szól közbe, és száraz, meleg lesz a nyár, reális cél a 8-10 százalékos forgalomnövekedés

 - mondta Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. Ugyanakkor elismerte, hogy továbbra is komoly gondokat okoz a munkaerőhiány: főként szakácsokat és felszolgálókat nehéz találni, de mosogatókat és takarítókat sem egyszerű.

Kattints! Jó lesz sietni nyáron a tóra: veszélyben a hekk, kiszáradhat a Balaton

A munkaadók a béremelés mellett személyzeti szállással igyekeznek magukhoz csábítani az ország északi és keleti részében élőket. Ezenkívül egyre nagyobb hangsúly kerülhet a gyakornoki programokra: mentorálással próbálják megtartani a fiatal szakmunkásokat, hogy ne menjenek az első hívásra Ausztriába vagy Németországba.

A hekket, hamburgert, lángost árusító büfék mellett egyre nő az igény a minőségi éttermekre. A szezonális balatoni állások legfeljebb féléves határozott idejű szerződést jelentenek, így a dolgozók nem tudnak kellően tervezni, és nem hitelképesek - mondta Bóka István, a Balatoni Fejlesztési Tanács elnöke, Balatonfüred polgármestere. A városvezető szerint előremutató lenne a tizenkét hónapos munkahelyek elterjedése, amire az egész évben nyitva tartó szállodák mellett leginkább a kiállítóhelyek és a turisztikai attrakciók nyújthatnak lehetőséget.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Súlyos problémára világított rá a járvány második hulláma: ideje észbe kapni!
Egyre többen keresnek olyan megoldást, melyben biztonságba érzik saját magukat és a családtagjaikat.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk