2020. június 7. vasárnap Róbert

Képeken a lezárt ország: sok helyen komoly korlátozásokat hozott a húsvét

  • MTI
  • 2020. április 10. péntek 15:03

A kormány a kijárási korlátozás meghosszabbításáról szóló csütörtöki rendeletében felhatalmazta a polgármestereket, hogy a nagypéntektől húsvét hétfőig tartó időszakra a településükre szigorúbb szabályokat határozzanak meg. A települések vezetői közül többen is azt kérték, a helybéliek csak indokolt esetben hagyják el otthonukat, a máshol élők pedig látogatásukat halasszák a járvány utáni időszakra. Mutatjuk a lezárt területeket. 

Országszerte korlátozó intézkedéseket vezettek be a polgármesterek húsvétra. Parkok, parkolók, túraútvonalak lezárásáról döntöttek, helyenként korlátozták a településre belépők körét vagy elrendelték bizonyos üzletek és a piacok bezárását.

Például Budán, a Normafán péntektől valamennyi parkolót lezárták, a szabálytalan parkolást pedig szigorúan szankcionálják.


A koronavírus-járvány miatt lezárt parkoló a Normafánál 2020. április 10-én. MTI/Mónus Márton

Nem használhatók a játszóterek, a szabadtéri fitneszpark és a tűzrakóhelyek.


A koronavírus-járvány miatt lezárt játszótér a Normafánál 2020. április 10-én. MTI/Mónus Márton

Nem látogatható az Erzsébet-kilátó sem, zárva tartanak a területen lévő vendéglátóhelyek, nem üzemel a Libegő sem.


Férfi fut a Normafánál, amelynek parkolóját lezárták a koronavírus-járvány miatt 2020. április 10-én. MTI/Mónus Márton

A koronavírus-járvány miatt a fővárosi önkormányzat húsvéti ünnepek alatt lezárja nemcsak a Margitszigetet, hanem az Óbudai-szigetet és a Római-partot is minden nap reggel 8 és este 10 óra között.


Fővárosi önkormányzati rendészek lezárják az óbudai Hajógyári-szigetre vezető K-hidat 2020. április 10-én. MTI/Mónus Márton

Bár konkrétan új korlátozásokat még nem jelentettek be, Szombathelyen is zajlik a kijárási korlátozás eddigi szabályainak betartatása.


Rendőrök járőröznek Szombathelyen, a Csónakázó-tónál 2020. április 10-én. MTI/Varga György

Nagykovácsinál pedig a más településről autóval érkezőket a település határában visszafordítják. A nagykovácsiak is csak alapos indokkal, például munkavégzés céljából hagyhatják el a települést.


Közterület-felügyelő és polgárőrök visszafordítanak egy autót Nagykovácsiban 2020. április 10-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Képek forrása: MTI

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

06.04-06.10
Országos

Auchan

06.04-06.10
Országos

Spar, Interspar

06.04-06.10
Országos

Tesco

06.04-06.10
Országos

Aldi

06.04-06.10
Országos

Praktiker

04.02-07.31
Országos

  Ajánlatunk