Ez a legjobb 50 étterem most a világon

2016. július 30. 13:01

Újabb toplista készült a világ legjobb éttermeiről. Az összesítés szerint 2016-ban a modenai Osteria Francescana végzett az élen. Magyar étterem idén sem került be a legjobbak közé; aki jót akar enni, annak a lista alapján minimum Bécsig kell utaznia. A pénztárcákat pedig érdemes igencsak felhizlalni.

Ezúttal a nemzetközi Monocle magazin rukkolt elő szokásos évi toplistájával. Az összesítés szerint 2016-ban az első helyet, a tavalyi ezüstérem után a modenai Osteria Francescana hódította el, míg a tavalyi győztes, vagyis a katalán El Celler de Can Roca visszacsúszott a képzeletbeli dobogó második fokára. A bronzérmes pedig a tavalyi ötödik, azaz az Eleven Madison Park lett New Yorkból.

Magyar étterem ezúttal sem került be a legjobbak közé; hazánkhoz legközelebb a lista 9. helyén szereplő (tavaly még 15.), Heinz Reitbauer nevével fémjelzett, és modern osztrák konyhát vivő bécsi Steirereck található.

Na persze mindenki azzal számoljon, hogy mélyen a zsebbe kell ám nyúlni, ha toplistás helyen ebédelne-vacsorázna. Az éttermek hivatalos oldalán elérhető árlisták szerint ugyanis egy kóstolómenü (5 fogás vagy több) is alig jön ki 30 ezer forintból, de a helyek többsége ennek többszörösét is elkérik az étterem egyedi ízeit fémjelző menüsorokért.

Ha pedig nem szívesen utazol és fizetsz ennyit a csúcsgasztronómiáért, akkor jó, ha tudod, idehaza is egyre jobbak az esélyeid. Számos összesítés készül például a legjobb hazai éttermekről is; legutóbb a legjobb balatoni éttermekről közöltünk egy összeállítást, de érdemes górcső alá venni többek között a Dining Guide legjobb 100 magyar éttermet összesítő kiadványát is.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem