2018. november 20. kedd Jolán

Értékes irat lapul a magyarok zsebében: szinte az egész világon elfogadják


Kevés felszabadítóbb dolog van az utazásnál, ám ezt nem élvezheti mindenki ugyanolyanon mértékben. Egyes útlevelek ugyanis jóval nagyobb szabadságot nyújtanak másoknál. A magyar útlevél például a 10. helyen helyezkedik el a jelenlegi világranglistán, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az irat birtokában 180 célállomásra lehet elutazni vele vízumkötelesség nélkül.

A világ országainak útlevelei különböző szintű szabadságot nyújtanak lakosai számára. A Henley&Partners tanácsadó cég évente többször is kiadja friss útlevél indexének eredményeit, melyben bemutatják a legerősebb, illetve leggyengébb útleveleket. Magyarország a legfrissebb lista 10. helyén helyezkedik el, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a magyarok a dokumentum birtokában 180 célállomásra utazhatnak vízummentesen. 


Forrás: Henley&Partners

Az elemzés bemutatja azokat a desztinációkat is, ahová adott ország állampolgárainak kötelessége vízumért folyamodnia a belépéshez. Egy magyar utasnak 46 ilyen országgal kell számolnia.


Forrás: Henley&Partners

Az összesített ranglista élén egyébként Japán végzett, az ottani állampolgárok ugyanis 190 országba utazhatnak vízummentesen japán útlevéllel a zsebükben. A dobogó második fokán Szingapúr futott be (189), míg a harmadik helyen hármas holtversenyben Németország, Franciaország és Dél-Korea végzett (188). 

Az index legalján a világ leginstabilabb, illetve kifejezetten polgárháborús országai állnak: Pakisztán (33), Szíria (32), Szomália (32), Irak (30), Afganisztán (30).

Kihúzna a bajból 1 000 000 forint?

Padlón vannak a kamatok, most fillérekért vehetsz fel személyi kölcsönt. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum kalkulátora szerint a Cofidisnél 1 millió forintot, 3 éves futamidőre már havi 30 788 forintos törlesztővel hazavihetsz. De nem jársz sokkal rosszabbul a K&H Banknál sem, ahol havi 31 102 forintos törlesztővel kalkulálhatsz, a CIB Banknál 31 280 forintos, míg az MKB Banknál 31 292 forintos törlesztőt ígér ugyanez a konstrukció. Érdemes persze megnézni a többi bank ajánlatát is – ehhez keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát!

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS