27 °C Budapest
Friendship in thermal pool

Már ezt a kedvezményt is elvennék a nyugdíjasoktól? Most kell még igénybe venni, amíg nem késő

2024. május 25. 11:59

Egyes termálfürdők a hét bizonyos napjain extra árengedményt biztosítanak a nyugdíjas vendégek számára. Ezek hamarosan kifutnak, de némelyik az őszi szezonban majd újra elérhető lesz - írja a Termál Online. Ugyanis sok helyen a fő szezonban, a szünidő kezdetén megszűnik az extra nyugdíjas kedvezmény.

Gyakorlatilag mindegyik termálfürdő biztosít árengedményt a nyugdíjas vendégek számára és egyes helyeken még ezen felül is adnak némi kedvezményt az időseknek. Viszont ezek csak a kiemelt időszakokon – azaz tanítási szüneteken – kívül érhetők el, heti egy, vagy két nap - írja a lap. Még az elve olcsóbb nyugdíjas belépő árából is egész komoly kedvezmény érhető el. Azonban ezek a nyugdíjas napi árengedmények a nyári tanítási szünet kezdetén – sőt, néhol még azelőtt – kifutnak. Azaz már csak rövid ideig használhatók ki! A fürdők többsége a nyugdíjas kedvezmény megadását a nyugdíjfolyósító által kiállított igazolvány meglétéhez köti, ezért ezt ne felejtsék otthon - emelték ki.

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő akciója keddenként érvényes. Ekkor a nyugdíjas belépő ára csak 1900 forint (amúgy 3800 forint lenne). Gyakorlatilag egy állandó kedvezményről van szó, ami viszont a nyári tanítási szünet idején nem érhető el, azaz a vakáció előtt június 18-án vehető utoljára igénybe.

A pápai Várkertfürdő hétfőnként és csütörtökönként 50 százalékos kedvezményt biztosít a nyugdíjas belépők árából. Ez a lehetőség még május 31-ig tart, azaz még a jövő héten érvényes.

A celldömölki Vulkán Gyógy- és Élményfürdőben a szerdák és a péntekek akciósak, ekkor a nyugdíjas belépő ára csak 1500 forint (a teljes árú belépő is olcsóbb, 1900 forint). Ez a kedvezmény június 21-ig vehető igénybe.

A Bükfürdő Thermal & Spa „senior szerda” nevű akciója még jövő szerdán érvényes. A nyugdíjas fürdőbelépő menüebéddel 7100 forint helyett 6300 forintba kerül a napi első száz vendég számára. A belépőhöz egy kávékupont is ajándékba adnak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn, az Aquarius Élményfürdőben hétfőn és csütörtökön olcsóbb a nyugdíjas jegy: 4100 forint, a helyi nyugdíjasoknak pedig 2300 forint. Ez még június 20-ig érvényes, de majd a nyári tanítási szünetet követően újra indul.

A nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdő akciója kicsit eltér a fentiektől: hétköznap 50 százalékos árengedményt nyújtanak a nyugdíjasok számára a nyugdíjas belépők árából. Az akciójuk május végéig tart, azaz még a jövő héten lehet igénybe venni - írta a lap.

Arról, hogy tb-támogatással milyen fürdőgyógyászati kezelésekre és hol jogosultak a páciensek az országban, ebben a cikkben írtunk:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 15. szombat
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm