23 °C Budapest
Ryanair Boeing 737 passenger jet taking off from Eindhoven Airport. The Netherlands - June 22, 2018

Áremelésről beszélt a Ryanair-vezér: erről mindenki tudjon, aki repjegyet foglalna nyárra

2024. május 20. 16:59

A Ryanair 34%-os nyereségnövekedést jelentett, összesen 1,92 milliárd eurót, ami rekord. A légitársaság óvatosan optimista a nyári viteldíjak mérsékelt emelkedését illetően, miközben 184 millió utast szállított a pénzügyi évben, és 700 millió eurós részvény-visszavásárlást tervez - írta a Reuters.

A Ryanair 34%-os éves nyereségnövekedést jelentett, elérve a rekordszintű 1,92 milliárd eurót. Ez az összeg meghaladja az elemzők által előre jelzett 1,905 milliárd eurós nyereséget. A társaság korábban, januárban 1,85 és 1,95 milliárd euró közöttire módosította adózás utáni nyereségvárakozását, miután problémák merültek fel online utazási irodák járatainak értékesítésével.

A cég óvatos optimizmusát fejezte ki a nyári szezonra vonatkozóan, jelezve, hogy

a viteldíjak nem vagy csak mérsékelt mértékben emelkedhetnek a tavalyihoz képest.

Neil Sorahan pénzügyi igazgató szerint a Boeing új seattle-i üzeméből való szállítások most már "egy kicsit következetesebben" történnek. Ennek eredményeként további két-három repülőgép érkezése várható július végéig.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Michael O'Leary vezérigazgató korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy a nyári repülőjegyár-emelések valószínűleg alacsonyabbak lesznek az április végén várt 5-10%-os drágításnál. A légitársaság hangsúlyozta, hogy ezek az előrejelzések nagymértékben függnek az utolsó pillanatban történő foglalásoktól.

A Ryanair bejelentette továbbá egy 700 millió eurós részvény-visszavásárlási program elindítását. A társaság a március 31-én zárult pénzügyi évben rekordszámban, 184 millió utast szállított és célul tűzte ki a forgalom növelését 198-200 millió utasra az aktuális pénzügyi évben. Ez a célkitűzés csökkenést mutat a korábban várt 205 millióhoz képest, amelyet a repülőgépek átadásának késedelme okozott.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem