17 °C Budapest
Budapest, Hungary - June 20 2018: A Hungarian Railway MÁV Class V43 next to a Siemens Taurus in Budapest-Keleti railway station.

Valami nagyon nincs rendben a Keleti pályaudvaron: reped az üvegfödém, már a MÁV is lépett

2024. április 22. 17:12

Repedni kezdett az üvegfödém, ami nagyon veszélyes lehet, ha tovább zajlik. A MÁV azt írta, tudnak a problémáról, már mérik, hogyan szüntethetik ezt meg.

Nincs közvetlen veszélyhelyzet a Keleti pályaudvaron, de az üvegfödémet, amely repedezik, ki kell javítani - ez áll abban a levélben, amit a MÁV a Telex kérdéseire küldött válaszként. A lap egyik munkatársa ugyanis észrevette, hogy az utascentrumban az üvegfödém legfelső rétege repedni kezdett, ami egy komolyabb erő hatására akár el is törhet.

A MÁV azt is írta, hogy az érintett területet körbekerítették, és folyamatban van a károk felmérése.

Az előzetes vizsgálatok alapján a repedést kivitelezési probléma okozza, amit minél előbb javítani kell. Az utasok és a munkatársak biztonsága az elsődleges, nem áll fenn veszélyhelyzet. AA lezárás a jegykiadó automaták és a peronok megközelítését nem gátolja, a helyreállításig a lezárt területeken tilos keresztül haladni

– áll a válaszlevelében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem