Modern interior of a Hungarian KISS train with corridor and seats and a red bicycle

Nagyon közel volt a tragédia! Nagy késések a balatoni vasútvonalon, ez az oka

2023. augusztus 26. 16:26

Egymástól mintegy 400 méterre állt meg két vonat, egy InterCity és egy tehervonat szombaton Nagytéténynél, miután az utóbbi nem vette figyelembe a továbbhaladást tiltó jelzést - közölte a Mávinform szombaton a Facebook-oldalán

Azt írták, a nagytétényi vasútállomásra beérkező tehervonat szabálytalanul elhaladt egy továbbhaladást tiltó jelzés mellett, és egy váltót megrongált. A Nagykanizsáról a budapesti Déli pályaudvarra tartó, Székesfehérvárról továbbindult Tópart InterCity viszont időben megállt az állomás előtti jelzőnél.

"A két vonat egymástól körülbelül 400 méterre állt meg. Az IC utasai biztonságban voltak, veszélyhelyzet nem alakult ki" - közölte a vasúttársaság.

A vizsgálat ideje alatt Tárnok és Kelenföld között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, emiatt 10-20, esetenként 20-40 perccel nőhet a menetidő a Budapest-Székesfehérvár vonalon. Ez érinti a Balaton északi és déli partja felé, illetve felől közlekedő vonatokat, valamint a Bakony InterCityt és a Göcsej InterCityt is - áll a közleményben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 18. kedd
Arnold, Levente
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem