21 °C Budapest
Aerial drone shot of Zakynthos Navagio beach with tourists with cruise ship in blue Ionnian sea in summer time

Szomorú hírek érkeztek Görögországból: lezárják ezt a partszakaszt, senki sem fürödhet ott

2023. március 17. 20:10

A 2023-as nyári szezonra vonatkozóan szomorú hírek jöttek Görögországból: továbbra is zárva marad a híres Navagio tengerpart, ugyanis a szakemberek úgy találták, jelentős a nyári földcsuszamlások esélye.

Zakynthos szigetén a híres Navagio tengerpartot ebben a szezonban lezárják a látogatók elől, nem kötnek ki a hajók a hihetetlenül szép tengerparton. Szeptember óta ez a döntés és most úgy határoztak, nem nyitják meg továbbra sem - írja a Földjáró.

A szakemberek úgy találták, jelentős a nyári földcsuszamlások esélye, a környező sziklák jelenlegi eróziós állapotát tekintve pedig kockázatos lenne a strandolás. Veszélyes lenne a látogatása, ezért inkább a lezárásnál döntöttek, annak ellenére, hogy a sziget és egyben Görögország egyik legcsábítóbb célpontja. Vasszilis Kikiliász idegenforgalmi miniszter így nyilatkozott:

„A lakosok és a látogatók biztonsága mindenek felett áll, és a döntést az OASP és elnökének, Efthymios Lekkas professzor úr új tudományos adatainak figyelembevételével hoztuk meg, tekintettel arra, hogy turisztikai szezonban nagy a látogatószám a környéken.”

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 23. csütörtök
Emőke
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?