19 °C Budapest
Budapest, Hungary - February 28, 2021: MAV Hungarian Railways passenger train with Stadler FLIRT 415 039 multiple unit trainset arrival at Budapest Kelenfold railway train station.

Napokra leállnak a vasútvonalak: óriási késések várhatóak ezeken a vonalakon

2023. március 17. 17:33

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések fogják átmenetileg nehezíteni a vonattal közlekedők életét. Egyes esetekben akár napokra átalakulhat bizonyos vonalakon a közlekedés, így nem érdemes megszokásból utazni.

A többek között a Budapest–Hegyeshalom vonalon március 17-től 19-ig, továbbá március 24-27-ig egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek a Herceghalom és Mosonmagyaróvár között végzett pályakarbantartás miatt. Néhány esti és hajnali S10-es vonat korábban közlekedik (4961, 4951, 4930, 4819, 4909).

Március 24-én 22 órától 26-án üzemzárásig a Győr és Bruck a.d. Leitha között közlekedő EuRegió vonatokról Hegyeshalomban másik szerelvényre kell átszállni.

A Budapest–Esztergom vonalon egyes éjszakákon módosul a menetrend, mert Rákosrendező állomáson felsővezeték-karbantartást végeznek a szakemberek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Március 24-től 27-ig, 31-től április 3-ig:

  • A Nyugati pályaudvar és Angyalföld között 22:30-tól 4:30-ig pótlóbusz szállítja az utasokat.
  • A Nyugati pályaudvarról eredeti menetrend szerint 4:14-kor induló S72-es vonat (2030) pótlóbusza 16 perccel korábban, 3:58-kor indul.
  • A pótlóbusz a Nyugati pályaudvar mellől, a Puczi Béla térről, a BKK végállomásról indul. Rákosrendezőnél a Teleki Blanka utcában kialakított ideiglenes megállóhelyen áll meg, míg Angyalföld vasútállomásnál a Kámfor utcai BKK megállóba érkezik és onnan is indul.
  • A Győr–Celldömölk, a Celldömölk–Ukk és az Ukk–Balatonszentgyörgy vonalon március 16-tól 18-ig pályakarbantartási munkák miatt a vonatok módosított közlekedési rend szerint közlekednek, több szakaszokon pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A Balaton InterCity-k helyett csütörtökön és pénteken Balatonszentgyörgy és Keszthely között pótlóbuszok közlekednek. A pótlóbuszok Keszthelyről a vonatok indulásához képest 8 perccel korábban, óra 40-kor indulnak, így biztosítva Balatonszentgyörgyön Budapest felé az átszállást.

A további részletekről a mavcsoport.hu oldalon lehet tájékozódni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 23. csütörtök
Emőke
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2023. március 23. 15:09