19 °C Budapest
Caroline Gleich skiing in deep powder at Alta, Utah in 2011

Így síelj feleannyiért az utószezonban: last minute síutak az eredeti ár töredékéért

2023. március 17. 11:01

A síszezon a végéhez közeledik, a téli sportok kedvelői közül sokan várhatóan még márciusban is igyekeznek megragadni az utolsó alkalmat a havas kikapcsolódásra. A Magyar Utazási Irodák Szövetségének tapasztalatai szerint a hazai síelők idén a drágulás miatt a hozzánk közelebbi célországokat részesítették előnyben és rövidebb időt töltöttek az üdülőhelyeken, mint a megelőző években, ami azt mutatja, hogy igyekeztek visszafogni, a korábbinál gondosabban megtervezni a kiadásaikat

Március 15-e általában a szezon végét jelenti a hazai síelőknek. Az előrejelzések szerint ennek köszönhetően még közvetlenül a pihenőnap előtt és után is megélénkülhet az utazási kedv, mert a last minute utakat és akciókat választók igyekeznek kihasználni az utolsó lehetőségeket a téli kikapcsolódásra.

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének tapasztalatai szerint ebben a szezonban Ausztria vezeti a legnépszerűbb célországok listáját, a második helyen Szlovénia, a harmadikon Franciaország, a negyediken Szlovákia áll. Az üzemanyag és a szolgáltatások drágulása miatt a magyar síelők többsége idén közelebbi, illetve olcsóbb üdülőhelyeket választott. Sokan fedezték fel maguknak Bosznia-Hercegovinát, az 1984-es szarajevói téli olimpia versenyeinek egyik helyszínéül szolgáló Jahorina régiót, valamint a szerbiai Kopaonik hegységben lévő sícentrumokat.

Molnár Judit, a szövetség elnöke egy másik változásról is beszámolt, a hazai síelők korábban jellemzően egy hétre utaztak el, ez az időszak a mostani szezonban 4-5 napra csökkent, aminek hátterében a drágulás, a költségek racionalizálása áll az OTP Bank szakértői szerint.

Tapasztalataink szerint ügyfeleink egyre tudatosabban használják ki a hitelkártyahasználattal járó előnyöket, kedvezményeket, keresik az akciókat, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy költségkímélő módon szerezzék be az utazáshoz szükséges ruházati cikkeket, last minute síutaknál a hiányzó vagy cserére szoruló sportfeleszereléseket

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

– mondja Szabó István az OTP Bank lakossági hiteltermékek üzletfejlesztéséért felelős vezetője.

Az idei síszezon menetrendjét a hét közepére eső március 15-ei ünnep mellett a szokásosnál hosszabb téli iskolai szünet is átrendezte. A korábbi években, a vakációhoz igazodva a családosok főleg a karácsony és az újév közötti időszakban mentek el síelni, ez most kitolódott az iskolakezdésig, vagyis január 7-8-ig. A hazai időjárás már a tavasz közeledtét jelzi, lassan ideje megkezdeni a húsvéti kikapcsolódás megtervezését, átnézni, felfrissíteni a ruhatárat, beszerezni a szükséges új holmikat a kiránduláshoz, túrázáshoz, sportoláshoz.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?