0 °C Budapest
Bus public transportation in Budapest, Hungary.

Legendás relikviákat árverez a BKK: bárki vehet táblát 40 ezerért, kukát 11-ért

2023. január 25. 19:01

BKV-s relikviaként értékesítésre kínálják azokat a feleslegessé vált, vagy sérült járműalkatrészeket, állomásfelszereléseket, amelyek a a tömegközlekedés iránt elhivatott gyűjtők számára különlegesek lehetnek. És ugyan ki ne akarna otthonra egy használt, kék kukát a Deákról, vagy egy szürke kapaszkodót a szovjet metrószerelvényekről. Most végre legálisan. 

Ki ne akarna otthonra magának használt metróaluljárós kék szemeteskukát, príma szovjet fogantyút, régi orosz metróból származó 3 személyes ülőlapot, esetleg olyan alumínium tartókeretet, mely a Deák Ferenc tér feliratú táblát ugyan nem tartalmazza, de ezerféleképpen lehet hasznosítani a háztartásokban? Nyilván ezek kihagyhatatlan relikviák, jó hír a szenvedélyes gyűjtögetőknek, hogy már teljesen legális úton is hozzáférhetnek ezekhez a kultikus tárgyakhoz a BKK árverésén. Sőt, igazi csemegére is bukkanhatunk a licitre kínált szemét között.

"BKV-s relikviaként értékesítésre kínáljuk azon, a társaságunk számára már feleslegessé vált/sérült/üzemképtelen/hiányos járműalkatrészeinket, állomásfelszereléseinket, amelyek az utasaink vagy a tömegközlekedés iránt elhivatott gyűjtők számára különlegesek lehetnek, szép emlékeket idézhetnek. Reméljük minél több örömöt tudunk szerezni patinás ingóságainkkal és a jövőben egyedi dísztárgyakként szolgálhatnak" - olvasható a társaság honlapján.

A különleges, jellemzően 1db-os relikviákat árverés útján értékesítik a BKV Zrt. árverési felületén. Összesen 4 kategóriába sorolták a tárgyakat:

  • Gépek, berendezések: 1 db.
  • Járművek 35 db.
  • Metró állomás felszerelési tárgyak 65 db.
  • Metró jármű relikvia 22 db.

Az egy darab gép, berendezés nem más, mint egy konkrét mozdony! Méghozzá darus! A kikiáltási ár 5,5 millió forint, meglepő módon még egyetlen ajánlat sem érkezett rá.

Fotó: arveres.bkv.hu
Fotó: arveres.bkv.hu

De van itt kék kuka M3 metró állomásról, jelenlegi licit szerint 10 900 forintért, peronvégzáró vaskeretben "Életveszélyes belépni tilos" felirattal, ez 25 100 forintnál tart, M3 metró állomás "Ferenc körút" jelző tábla (fényes plexi doboz), 40 100 forint jelenleg, sőt, M3-as metró állomásról származó ajtó fogantyú (Ferenc körút, mai Corvin-negyed) is van, ez 3900 forint.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Fotó: arveres.bkv.hu
Fotó: arveres.bkv.hu

A régi orosz metróból származó utastér lámpa, melyhez az izzó nem tartozék, 14 900 forintért hozható el, az ugyaninnen származó

kerékcsapágy-fedél metró logóval pedig 4900 forintért.

De ez még mind semmi, hiszen vásárolhatunk akár buszt is: tikkadt nyári alkonyokon hol máshol akarna fröccsözni egy megfáradt magyar, aki nem tölthetett élete során elég időt a 7-esen? 620 ezer és 2 millió forint között áron kínálják ezeket

Fotó: arveres.bkv.hu
Fotó: arveres.bkv.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 28. 19:18