-6 °C Budapest
Beautiful table setting for Christmas party or New Year celebration in restaurant

Már lehet kérni a rezsimentőövet: így sem biztos, hogy minden vendéglátós túléli a válságot

2023. január 22. 18:05

Biztosan sok szálloda bezár az energiaárak miatt, de a nagy hullám egyelőre elmaradt - mondta Flesch Tamás, a Szállodaszövetség elnöke. Hozzátette, ugyanakkor a vendéglátóiparben többen kényszerülnek bezárni. A KSH adatai szerint 10 százalékkal kevesebb vendéglátóhely tevékenykedett 2022 novemberében, mint egy évvel korábban.

Nagyon közeli a mostani nehéz inflációs helyzet ahhoz képest, hogy a Covid-járványt éppen átvészelte az iparág - mondta Flesch Tamás, a Szállodaszövetség elnöke az InfoRádióban. A szakember hozzátette: biztosan sokan bezárnak majd, de az a nagy bezárás, amit a szállodaipartól vártak, egyelőre elmaradt, viszont a vendéglátóiparban többen kényszerülnek lehúzni a rolót. 

Sokan készülnek bezárásra, ugyanakkor az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a Covid előtti időszakban nem mindig figyeltük árgus szemekkel, hogy hányan zárnak be és hányan nyitnak ki

- jegyezte meg az elnök. Ugyanakkor a KSH adatai szerint 10 százalékkal kevesebb vendéglátóhely tevékenykedett 2022 novemberében, mint egy évvel korábban. Flesch Tamás attól is beszélt, hogy január 20-tól pályázhatnak a turisztikai ágazatban tevékenykedő kis- és közepes vállalkozások arra a támogatási programra, amely segítséget nyújthat a megemelkedett energiaszámlák kifizetésében. Bizonyos feltételeknek meg kell felelni, de az elnök szerint ebben akár módosítást is kérhetnek a kormányzattól, ha úgy látják, soan elesnek a segítségtől.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?