25 °C Budapest
Kids playing in resort pool, about to be splashed by water from a giant bucket.

Na, ettől padlót fogsz: 1500 forint már standard ár egy lángosért a Balatonnál

2022. június 7. 20:30

Mélyen a zsebünkbe kell nyúlni a családi strandolás alatt, nem csak a lángos, de az üdítő és a belépő is drasztikusan drágult. Egy budapesti strandon egy négy tagú család az egy napos fürdőzésért, 4 lángosért, és 4 üdítőért mintegy 23 ezer forintot hagyott ott. A szakértők 10-15 százalékos emelkedésről beszélnek.

A Balatonon 1500, Budapesten már 2500 forintot is elkérhetnek idén egy lángosért. Egy siófoki büfé tulajdonosa szerint annyival drágábbak az alapanyagok, hogy minimum 15 százalékot kellett emelniük. Nem csak a lángos az, ami drágult, egy négy tagú család a budapesti Palatinus strandon a strandolásért és az ebédért 23 ezer forintot költött.

A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint idén a lángos drágulása az alapanyag-és energiaköltségeknek, valamint a bérek emelkedésének tudható be.

Az olaj 600 forint volt egy évvel ezelőtt, most 1 400 forint, ez 150 százalékos emelkedés. Ha valaki le akar cserélni 20 liter olajat, ez 12 000 forint volt tavaly, míg idén ez már 30 000 forint.

- mondta Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az RTL Híradónak, aki hozzátette, hogy a drasztikus drágulás ellenére sem biztos, hogy profitot tudnak majd termelni a vendéglátósok, ami azért is probléma, mivel a koronavírus után kevés egység bír ki még egy idényt profit nélkül.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?